Besparen op energie binnen het bedrijf

Besparen op energie binnen het bedrijf

Energie is een grote kostenpost voor bedrijven. Gelukkig zijn er veel manieren, waarop je deze kostenpost wat kunt verlagen. Dit is niet alleen goed voor de portefeuille, maar ook voor het klimaat. Twee vliegen in 1 klap dus. In dit artikel lees je een aantal tips, waarmee je energie kunt besparen binnen het bedrijf.

De verwarming

De verwarming van het bedrijfspand is een grote bron van energieverbruik. Natuurlijk is er wel een verwarming nodig. Vaak wordt de verwarming in een bedrijfspand geregeld door middel van een klokthermostaat. Deze regelt, nadat hij is ingesteld, automatisch het aan- en uitschakelen van de CV-ketel. Hierdoor hoef je niet onnodig energie te verbruiken. Echter wordt de verwarming in een bedrijfspand vaak onvoldoende gecontroleerd. Hierdoor gaat er warmte verloren, wat niet nodig is. Let hier dus op. Zorg er daarnaast voor dat de verwarming niet aanstaat op onnodige momenten, bijvoorbeeld vlak voor of na sluitingstijd.

Bedrijfsapparatuur

Elk bedrijf maakt gebruik van apparatuur wat stroom verbruikt. Een mooie manier om energie te besparen op apparatuur is het aanschaffen van energiezuinige apparatuur. Hiervan komt er steeds meer op de markt. Dus als jouw apparatuur aan vervanging toe is, let dan goed op de zuinigheid. Een andere tip: laat apparaten niet op stand-by staan, maar schakel ze helemaal uit. Zo voorkom je ook onnodig energieverbruik.

Verlichting

Veel bedrijven maken nog gebruik van gloeilampen. Anno 2020 kan dit eigenlijk niet meer. Als je nog gebruik maakt van gloeilampen, moet je zo snel mogelijk overstappen op led verlichting. Deze vorm van verlichting is namelijk een stuk zuiniger. Tot wel 90% zuiniger dan gloeilampen en tot wel 85% zuiniger dan halogene lampen. Dit merk je zeker in het energieverbruik.

Overstappen van energieleverancier

Een vorm van besparen op energie, waar vaak overheen gekeken wordt is overstappen energiemaatschappij. Veel bedrijven zitten namelijk bij een energieleverancier aan een energie contract, wat voor hun niet het voordeligst is. Een makkelijke manier om te zien welke energieleverancier gunstig is voor jouw en je bedrijf is door energie vergelijken zakelijk. Door over te stappen kun je jaarlijks een hoop geld besparen. Daarnaast is het overstappen gratis en is het binnen enkele minuten geregeld. 

Share