Werken in het buitenland? Vijf tips

Werken in het buitenland? Vijf tips

Als je droomt van een baan in het buitenland, is het handig als je goed voorbereid bent. Misschien weet je al in welk land je wilt werken en ben je de taal die daar gesproken wordt al machtig? Misschien weet je precies waar jij het gelukkigst wordt? Vijf tips waarmee werken in het buitenland meer binnen je bereik komt.

Ben je goed opgeleid?

Jouw mooie diploma’s betekenen niet hetzelfde in een ander land. Kijk wat je kunt doen om op het juiste opleidingsniveau te komen van jouw droomfunctie in het land waarin je wilt werken. 

Schakel een professional in

Een bedrijf dat gespecialiseerd is in international recruitment kan jou heel goed adviseren over de te nemen stappen. Ook kun je bij hen een zoekopdracht neerleggen. Zij weten de weg naar het vinden van de juiste vacatures en kunnen je wellicht helpen met het vertalen van jouw diploma’s naar de eisen van de werkgever daar.

Denk na over je toekomst

Wil je voor altijd in het buitenland werken of voor een jaartje? Het is sowieso niet verstandig om al je schepen te verbranden. Stel dat het werken in het buitenland toch niet is wat je ervan verwacht, dan kun je wellicht een stap terug doen naar de functie die je hier had. Laat de deur naar je huidige werkgever op een kier staan. 

Verdiep je in de cultuur

Het is belangrijk dat je weet waar je aan begint. Leer de taal die gesproken wordt in je nieuwe land en verdiep je in de plaatselijk etiquette, de gewoontes van de mensen en de lokale specialiteiten. Je gooit er hoge ogen mee als je laat zien dat je je goed hebt voorbereid.

Zet je netwerk in

Een netwerk is altijd belangrijk, ook als je naar het buitenland wilt. Zo kun je je LinkedIn contacten laten weten waar je naar op zoek bent. De connecties via jouw tweedelijns netwerk kunnen waardevoller zijn dan je denkt! 

Share