Tips om je kantoor koel te houden tijdens de zomer

Tips om je kantoor koel te houden tijdens de zomer

De zomer is weer in aantocht. Dat betekent dat we weer te maken krijgen met hitte(stress) op kantoor. En hoewel de meesten van ons hals reikend uitkijken naar de eerste tropische zomerdag, denken veel kantoormedewerkers daar anders over. Maar geen zorgen! In dit blog geven we je diverse tips om jouw kantoor koel of cool te houden.

Je kantoor koel houden in de zomer? Zet zoveel mogelijk apparaten uit

Ieder apparaat dat is ingeschakeld produceert warmte. Zet alle apparaten die je niet gebruikt dus uit. Dat betekent dat indien je over een eigen vaatwasser beschikt, je deze beter kunt aanzetten als je naar huis gaat. Veel mensen plaatsen ook een klein koelkastje op kantoor om hun drinken in te koelen. Zet deze uit, of in een andere ruimte. Ook lampen produceren warmte overigens. 

Tip (!) laat je mobiel niet in je broekzak zitten, ook je mobiel produceert veel warmte welke jij (deels) absorbeert.

Kantoorplanten hebben een verkoelend effect in jouw kantoor

Wist je dat planten uitstekende klimaatregelaars zijn? Planten zorgen voor een verkoelend effect in jouw kantoor. Het blad van planten zorgen ervoor dat er verdamping plaatsvindt in de kantoorruimte. En die verdamping zorgt voor een minder hoge luchtvochtigheid en daarmee wordt opwarming van de ruimte voorkomen. 

De beste planten om opwarming van jouw kantoor te voorkomen zijn; de Ficus Benjamina, de Ficus Elastica, de Aglaonema, de Palm en de Vrouwentong. De verhuurder van deze kantoorruimte in Rotterdam heeft diverse planten in haar kantoren. 

Wat je vooral wel én niet moet eten en drinken op kantoor

Eet tijdens de hete zomerdagen veel fruit en groente! Fruit en groenten zijn waterhoudende producten. Maar ook pittig eten kan je verkoelen. Niet voor niets eten mensen uit (sub)tropische landen vaak extra spicy. Dat komt doordat er in pepers een bestandsdeel zit dat zorgt voor meer natuurlijke transpiratie van het lichaam. Dat voelt misschien niet altijd even fris, maar het houd je wel fris!

Een verhuurder als Workspot heeft bijvoorbeeld dagelijks vers fruit op haar locatie aan het Weena 690 te Rotterdam.

Tip (!) drink minder koffie en meer water tijdens de zomerse dagen. Thee kan ook! Warme drank als thee lijken misschien niet verkoelend, maar je lichaam gaat er eerder door zweten en daardoor koel je beter af.

Voorkom direct zonlicht in jouw kantoor en voorkom daarmee dat het te heet wordt

Voorkomen is beter dan genezen. Dus wanneer het mogelijk is, sluit alle gordijnen, ramen, luxaflex etc. Vooral zonlicht i.c.m. het glas waar het doorheen schijnt zorgen voor een versterkend hitte-effect. Het is wel slim om van een ventilator gebruik te maken. Je kunt ook gebruik maken van een ventilator die je kunt aansluiten op de USB-poort van je computer. 

Nog een paar slimme tips om je kantoor koel te houden

Neem wat vaker een pauze waarin je bijvoorbeeld een ijsje nuttigt. Blijf ook vooral rustig en kalm op kantoor, blijf niet bezig met de hitte, concentreer je op je werk of zoek afleiding. Pas je kleding aan, aan de weersomstandigheden. Wanneer de teenslipper niet gewaardeerd wordt op kantoor zorg dan op zijn minst voor loszittende kleding. Voor de heren is een pantalon of een linnen broek luchtiger dan een spijkerbroek. Gaat het echt niet meer? Pak dan je spullen in, en haal de uren eventueel op een ander (koeler) moment in.

Share