Minder pijnklachten door podotherapie

Minder pijnklachten door podotherapie

Niets is zo vervelend als niet goed kunnen lopen. En dat kan een aantal oorzaken hebben. Een blaar bijvoorbeeld kan al een groot ongemak geven, zeker als die op een plek zit waar u de hele dag op loopt. Maar dat gaat op een zeker moment wel weer over, de blaar geneest vanzelf. Toch lopen heel veel mensen dagelijks met pijnklachten rond, die zoveel invloed hebben op hun dagelijks leven, dat het heel erg vervelend wordt. Herkent u het dat u altijd pijn heeft in uw voet? En dat u daardoor ook last krijgt van uw knie? Podotherapie Zaanstad legt uit hoe u klachten kunt voorkomen.

Voeten zijn belangrijker dan u denkt

“Over voeten wordt niet vaak gesproken. Wel over rugklachten, of nekklachten. Maar toch mogen de voeten eigenlijk niet vergeten worden. Voeten bestaan uit een ingewikkeld systeem van spieren, gewrichten en botten die gezamenlijk ons iedere dag naar onze bestemming moeten brengen, en dat vergeten we soms wel eens”, aldus Podotherapie Zaanstad. Een podotherapeut weet als geen ander hoe belangrijk de voeten voor onze dagelijkse beweging is. Want als dit hele systeem niet goed werkt, dan heeft dat automatisch gevolgen voor de rest van ons lichaam. Als u last heeft van uw voeten, gaat u onbewust anders lopen, wat weer zorgt voor extra belasting van andere gewrichten. En dat zorgt voor nog meer pijn en lichamelijke klachten.

Wat zijn veelvoorkomende klachten

Podotherapie Zaanstad komt dagelijkse praktijk veel patiënten tegen die last hebben van hun voeten. “Dat kan bijvoorbeeld zijn pijn aan de hiel, of de voorvoet. Maar verkeerd lopen, of een verkeerde stand van de voet kan ook gevolgen hebben voor het functioneren van de rest van het lichaam. Dan heeft dit tot gevolg dat er klachten aan de knie ontstaan, of in de onderrug. Hoe dan ook, het kan uw leven behoorlijk beïnvloeden als u niet meer gemakkelijk kunt traplopen, of uw dagelijkse wandeling moet afzeggen vanwege chronische pijn aan uw voeten”.

Wat is de oorzaak van de pijn?

“Er kunnen verschillende oorzaken zijn dat uw voetpijn krijgt. Soms ligt de oorzaak bij een verkeerde stand van de voeten en loopt u dus al jaren in een verkeerde houding. Uw lichaam heeft zich daar op aangepast, maar op een gegeven moment wordt die overbelasting op de andere gewrichten teveel en te pijnlijk. Een andere oorzaak die wij bij Podotherapie Zaanstad constateren, is het dragen van verkeerde schoenen. Dan kunt u denken aan schoenen die eigenlijk net te klein zijn. Of het te vaak en te lang op hoge naaldhakken lopen. Maar ook een ontsteking kan de oorzaak zijn van pijnklachten”, geeft Podotherapie Zaanstad aan. Een podotherapeut kan u helpen de oorzaak te vinden.

Wat kunt u aan de klachten doen

“Gelukkig is het niet zo, dat pijn aan uw voeten nooit meer over kan gaan. Tijdens de afspraak voor een behandeling stellen ze vast wat de oorzaak kan zijn van uw klachten en ze helpen u om dit op te lossen. Er wordt onder andere gekeken naar de stand van uw voeten, uw houding en andere veel voorkomende ongemakken die bij kunnen dragen tot pijnlijke voeten. Zo letten ze ook op eeltvorming en de aanwezigheid van likdoorns”. Podotherapie Zaanstad geeft aan dat er genoeg mogelijkheden zijn om weer onbezorgd en zonder pijn op stap te kunnen gaan.

Share