Kurk

Kurk

Kurk is een natuurproduct. Het wordt gemaakt van de bast van de kurkeik. Na het oogsten van de kurk wordt het gekookt. Daardoor wordt het gezuiverd, nog elastischer en ook krijgt het een nog grotere dichtheid. Met deze kurkschors worden mooie producten gemaakt zoals flesstoppen, vloeren, wanden en trendy items.

De kurkeik (Quercus suber) is een luchtzuiveraar die door het verwijderen van de bast nog meer CO2 absorbeert. Zelfs 3 tot 5 keer meer dan een boom waarvan niet geoogst wordt. De boom kan wel 200 jaar oud worden: goed voor zo’n 16 oogsten.

Door de laserstraal ontstaat tijdens het graveren een duidelijk contrast. Die eigenschap kun je perfect gebruiken in je ontwerp! Lasersnijden of –graveren is een contactloos proces want materialen worden niet vastgezet. Je legt het gewoon op de werktafel van je lasermachine en verder worden er geen mechanische krachten op het materiaal uitgeoefend. Daardoor kunnen zelfs de allerfijnste details en contouren worden gesneden.

Een van de meest voorkomende kurken producten zijn onderzetters. Logisch, want kurk neemt van nature heel makkelijk vocht op. Kurk is uitstekend te graveren en heel eenvoudig en fraai te personaliseren. Op industrieel vlak wordt kurk vooral ingezet als isolatie of als antislip of anti-trillingsmat. Met een BRM-laser zijn deze heel eenvoudig op maat te snijden. En in één moeite door graveer je er een naam of afbeelding op.

Kurk is een van de meest milieuvriendelijke materialen om mee te werken. En een BRM-laser doet dat perfect. Onze lasers zijn er in verschillende formaten en wattages. Tijdens het lasergraveren of -snijden van kurk kan er rook ontstaan. Daarvoor hebben we speciaal ontwikkelde BRM-Extractors die zorgen voor de rook-, damp- of stofafzuiging.

Wil je meer weten over werken met kurk en BRM-lasermachines? Laat het ons weten. We helpen je graag verder met advies, informatie en natuurlijk met de beste BRM-laser voor jouw specifieke situatie. BRM: altijd een oplossing!    

Share