Waarom een serverkast kopen?

Waarom een serverkast kopen?

Dankzij een stabiele huisvesting voor uw netwerk verkleint u de kans op oververhitting, kabelbreuken en andere problemen met servers en hardware. Een serverkast brengt dus vele voordelen met zich mee. Binnen een IT-netwerk is een goede serverkast van essentieel belang. Het is het hart van een netwerk, hier is alle apparatuur overzichtelijk verzameld. Mochten er zich toch onverhoopt problemen voordoen, dan kan een installateur gemakkelijker aanpassingen doorvoeren. Er is wereldwijd een standaard voor de breedte en hoogte van netwerkapparatuur. Voor de breedte geldt altijd een vaste afmeting van 19 inch (48,26 cm) en voor de hoogte wordt gewerkt met Units (U), in Nederland ook wel Hoogte-eenheden (HE) genoemd. 1 U/HE is altijd 1,75 inch (4,445 cm). Het is dus wel mogelijk dat de hoogte van netwerkapparatuur verschilt, maar er wordt altijd gebruik gemaakt van standaard hoogte-eenheden.

Voordelen serverkasten

Naast de bovengenoemde voordelen zijn er nog meer voordelen. Het biedt overzicht en structuur. Voor een klein bedrijfsnetwerk zijn al gauw een server, router, switch en patchpaneel nodig die allemaal weer verbonden worden met patchkabels. Voor een groot netwerk zijn al snel meerdere serverkasten nodig. Zou dit allemaal los op de grond staan dan zal dit als snel erg chaotisch zijn. Dit probleem wordt makkelijk ondervangen dankzij een serverkast. In serverkasten wordt gebruik gemaakt van kabelgoten om netwerkkabels allemaal netjes te begeleiden. Koeling is ook van belang. Een serverkast zorgt voor een betere luchtstroom doordat de apparatuur tussen de profielen gemonteerd wordt. Voor extra ventilatie kunt u kiezen voor een geperforeerde deur. Ook in een kleine ruimte komt een serverkast goed van pas, een kast met een glazen deur reduceert namelijk het geluid van een razende server flink.

Bestel uw serverkast online

Wilt u ook profiteren van de vele voordelen die een serverkast te bieden heeft? Koop uw serverkast dan snel en gemakkelijk online bij utp-kabel.nl. U bent dankzij de ruime voorraad verzekerd van een snelle levertijd. Meer weten? Breng een bezoek aan utp-kabel.nl.

Share