Waarom kiezen voor online boekhouden?

Waarom kiezen voor online boekhouden?

Door de jaren heen is de wereld steeds een stukje meer gaan digitaliseren. Zo was het vroeger enkel mogelijk om muziek te luisteren op een MP3-speler en ging men naar een videotheek om films te huren. Tegenwoordig kunnen mensen door een simpele druk op de knop vanaf de mobiele telefoon, televisie of computer zaken zelf regelen. Zo is het vandaag de dag ook mogelijk om online de boekhouding bij te houden. In onderstaand artikel leggen wij uit waarom u moet kiezen voor online boekhouden.

Altijd en overal toegankelijk

Het grote voordeel van online boekhouden is dat ongeacht waar u zich bevindt, u kunt altijd en overal uw boekhouding beheren en inzien. Zo bent u niet meer afhankelijk van de locatie zoals een werkplek of op kantoor, maar kunt op ieder moment even uw financiële situatie bekijken. 

Simpel en snel factureren

Daarnaast is het mogelijk om digitaal te factureren. U kunt zelf online facturen maken en deze opsturen naar de klanten. Geen tijdrovende uitstapjes meer naar de brievenbus om zo uw zelf uitgeprinte facturen te verzenden. Dit scheelt een hoop tijd en moeite en u bent verzekerd dat uw factuur daadwerkelijk ook bij de klant aankomt.

Betere samenwerking met boekhouder

Natuurlijk kunt u eenvoudig zelf met een online boekhoudprogramma aan de slag, maar u kunt er ook voor kiezen om een accountant of boekhouder mee te laten kijken bij uw financiële administratie. Zij kunnen u dan adviseren en zorgen dat de boekhouding compleet in orde is. Dit zorgt voor een betere en effectievere samenwerking. 

Data raakt niet zomaar verloren

Met een online boekhouding hoeft u zich tevens geen zorgen meer te maken dat u bonnetjes kwijt bent geraakt of dat u het overzicht kwijt bent. Alles staat keurig netjes genoteerd online en dit raakt niet zomaar verloren. Vaak wordt er ook een back-up gemaakt van de boekhouding. Mocht er dan toch iets gebeuren dan kan deze fout eenvoudig herstelt worden. 

Automatisch transacties inlezen

Bovendien kunnen veel online boekhoudprogramma’s automatisch banktransacties inlezen. De meeste banken zijn inmiddels te koppelen aan online boekhoudpakketten. Maar ook de Kamer van Koophandel, klanten of leveranciers kunnen toegevoegd worden aan de online tool.

Liever traditioneel boekhouden?

Toch zijn er nog veel ondernemers die gewend zijn aan de traditionele boekhouding. Ook hierbij kan de hulp van een boekhouder nog goed van pas komen. Zij kunnen u adviseren over de beste aanlevering van de administratieve gegevens om zo efficiënt mogelijk te werk te gaan. Bent u op zoek naar een boekhouder die uw gewenste manier van boekhouden wilt ondersteunen? Boekhouders in Nieuwegein staan klaar met een luisterend oor en passende, fiscale adviezen.

Share