Verschillende strategieën om een bedrijf te kopen 

Verschillende strategieën om een bedrijf te kopen 

Als u overweegt om een bedrijf te kopen kan dit verschillende redenen hebben. Bij deze reden past ook een strategie die u dan het beste kunt volgen. U kunt een geheel bedrijf overkopen, maar ook investeren in een deel van een bedrijf. Bent u benieuwd naar deze verschillende strategieën? Lees dan verder en kom erachter! 

Management Buy

Bij een management buy is er een onderscheid te maken tussen twee soorten. De eerste is de management Buy-Out. Dit is een overname waarbij het bedrijf of een deel wordt verkocht aan iemand uit het huidige managementteam. Als het bedrijf wordt overgekocht door een manager buiten de organisatie heet het een Buy-in. Deze externe manager is dan nog nooit eerder betrokken geweest bij de organisatie. 

Uitbreiden 

Een populaire strategie is het overnemen van bedrijven in dezelfde sector. Bij deze groeistrategie wordt het marktaandeel vergroot en de concurrentie sterk verminderd. Bij deze strategie kunt u kiezen voor een bedrijf in het buitenland, als u de internationale markt wilt bedienen. Een andere optie is om een bedrijf te kopen die kennis heeft die u nog niet hebt.

Strategische acquisitie 

Bij een strategische acquisitie is er vanuit u interesse hoe het bedrijf aansluit bij de plannen die u heeft op lange termijn. Als dit overeenkomt dan kunt u kiezen voor een verticale integratie, waarbij het bedrijf een nieuwe markt betreedt of een nieuwe productlijn verkent. Door het vergroten van het marktaandeel wordt de concurrentie minder. 

Financiële acquisitie 

Naast de strategische acquisitie is er ook een financiële acquisitie. De financiële acquisitie wordt vaak gedaan als investering. Er wordt dan een bepaald bedrag geïnvesteerd en het doel is dat het positief rendement oplevert. Als financiële koper investeert u in diverse bedrijven totdat het maximale rendement is bereikt. Als u overweegt om een financiële acquisitie te doen is het belangrijk dat de financiële gegevens van het desbetreffende bedrijf goed worden onderzocht. 

Welke strategie past bij jou? 

Nu u weet welke verschillende strategieën er bestaan voor het kopen van een bedrijf, is het tijd om te bedenken welke het beste bij u past. Wilt u investeren in een bedrijf of ligt uw ambitie bij het besturen van een organisatie? Er zijn veel mogelijkheden bij een bedrijf kopen. Om te ontdekken wat de beste strategie voor u is, kunt u contact opnemen met Marktlink. Zij kunnen u het beste adviseren over de verschillende mogelijkheden. 

Share