Werken in het buitenland, hoe pak je dat aan?

Werken in het buitenland, hoe pak je dat aan?

Ben je het Nederlandse weer de laatste tijd steeds vaker meer dan zat? Behoefte om een tijdje te vertoeven in een warm land en te werken aan je Vitamine D gehalte? Klaar met studeren en wil je er nog even niet over nadenken wat er van je wordt verwacht in de toekomst? Of heb je behoefte aan een tussenjaar na de middelbare school? Eigenlijk maakt het niet uit wat de reden is, ‘’omdat ik het leuk vind’’ is al genoeg reden om je spullen te pakken en te werken in het buitenland! Maar hoe pak je dit aan? Op wat voor manieren kan je aan de slag als je ervoor kiest om te gaan werken in Spanje, Frankrijk of Portugal?  Lees vooral even mee met onze tips! 

Hostellife

In Zuid-Europese landen zijn veel hostels te vinden; mensen kunnen hier voor een vrij toegankelijke prijs overnachten en de hostels worden vooral bezocht door solo-reizigers. In hostels maken de solo-reizigers dan ook vrienden om bijvoorbeeld de volgende dag mee op stap te gaan. Voor de zomer seizoenen, de hoogtepunten van de hostels, zijn hostels vaak op zoek naar nieuw personeel! Er zijn veel Facebook groepen en online websites waarop deze functies worden aangeboden; zo kan je bijvoorbeeld van April tot September werken in een hostel en vaak wordt jouw accomodatie betaald! 

Nederlandse organisaties in het buitenland

Waar je aan Zuid-Europa en vakantie denkt, denk je waarschijnlijk ook aan Nederlanders die de stad eigen proberen te maken. Zuid-Europa kent veel hotspots die jaarlijks door ontzettend veel Nederlanders worden bezocht. Je kan je dus voorstellen dat er tegenwoordig een flinke vraag naar tours en trips is die Nederlands gesproken zijn. Tegenwoordig vestigen zich steeds vaker Nederlandse organisaties in bijvoorbeeld Lissabon of Valencia, om toeristen de stad te laten zien. Je kan dus proberen om te solliciteren bij een Nederlandse organisatie die in het buitenland opereert! 

Remote working

Door de corona crisis zijn veel bedrijven zich gaan focussen op het thuis laten werken van werknemers; dit mocht immers ook niet anders. In veel bedrijven blijft thuiswerken op dit moment nog steeds de norm. Maar wie thuis achter een computer kan werken, kan dat toch ook achter een bureau in het buitenland? Wellicht een idee om met je baas in overleg te gaan; misschien kan je er wel voor een paar maanden tussenuit en je werk vanuit het buitenland verrichten! Een perfecte mix van nieuwe culturen ontdekken maar er niet achteruit gaan op je inkomen. 

Share