Mogelijkheden bij het huren van autos

Mogelijkheden bij het huren van autos

In dit artikel zullen we het hebben over de beste opties om een auto te huren.
Het bezitten van een auto kan zeer duur zijn, de taksen die je moet betalen, de verzekering, het onderhoud van de auto en eventueel de garagekosten. Als je al die kosten bij elkaar optelt, kom je zeer duur uit. Bovendien gebruik je de auto niet altijd iedere dag. Er zijn dagen waarop je iets gaat drinken en waardoor je dus niet mag rijden. Veel personen gaan naar het werk met het openbaar vervoer en als je dan nog eens in de stad woont, is een wagen helemaal overbodig.
 

De verschillende aanbieders

Echter zijn er dagen waarop je graag een uitstap maakt naar een pretpark, de zee of een wandelgebied of graag een weekend weg gaat en dus toch even graag een auto gebruikt. Voor zulke momenten kan je dan gebruik maken van bijvoorbeeld Greenwheels (Nederland), Cambio (Brussel) of Poppy (Antwerpen), Zencar (Brussel, vilvoorde). Via deze services kan je en auto huren, ze staan dan geparkeerd op bepaalde punten in de stad vanwaar je je reis kan starten. Meestal is het de bedoeling dat je de auto terugbrengt naar hetzelfde punt als waar je hem hebt opgehaald. Echter bij sommige organisaties is het mogelijk om hem op een andere plaats achter te laten.
Er zijn ook personen die hun wagen ter beschikking stellen voor andere personen die op die moment niet over een wagen beschikken. Een voorbeeld daarvan is Snappcar. Daarnaast bestaat er ook nog Drivy, Cozycar, Caramigo, tapazz, … Hierbij maakt de eigenaar geen winst, maar krijgt hij de reële kostprijs van de wagen terug per gedeelde kilometer. De eigenaar bepaalt zelf voor welk bedrag hij zijn auto wenst te verhuren.
 

De kostprijs bij het huren van een auto

Bij Greenwheels is er een maandelijkse kost van €25 te betalen en een extra kost per keer men een auto huurt. Bij Cambio betaal je een eenmalige opstartkost van €35, vanaf daarna is er een maandelijkse kost van €4, de kosten bij het huren zelf zijn iets goedkoper dan bij Greenwheels. Bij Poppy betaal je geen registratie- of abonnementskosten, je betaalt gewoon per minuut of per dag. Indien je regelmatig een auto huurt, is Poppy wel duurder dan de twee andere. Bij voorgaande drie bedrijven is de brandstof inbegrepen in de prijs. Bij deze online diensten kan je uit hun online magazine een keuze maken tussen verschillende modellen.
Echter bij particuliere verhuurders kan de prijs toch iets lager, aangezien je geen abonnement hoeft af te sluiten, je betaalt gewoon een prijs per dag of per kilometer.
Er zijn dus verschillende mogelijkheden om een auto te huren, ook als zakelijke auto, de prijs hangt af van het model dat je wenst te huren, de aanbieder en het hangt natuurlijk ook af van de frequentie waaraan je wagens huurt. Indien je slechts eenmalig een auto huurt, is de betaling van een abonnement vaak een overbodige kost, in dat geval kan het het interessanter zijn om te kiezen voor een aanbieder die enkel een eenmalige kost aanrekent. Het is dus belangrijk om genoeg te vergelijken en eventueel een online magazine hiervoor te raadplegen.

Share