Ik heb een conflict met mijn verzekeraar, heb ik een advocaat nodig?

Ik heb een conflict met mijn verzekeraar, heb ik een advocaat nodig?

Stel u eens voor: u heeft jaren geleden een autoverzekering afgesloten en nu heeft u schade aan uw auto. Dit heeft u netjes aangegeven bij uw verzekeraar en alle andere noodzakelijke stappen zijn genomen om het zo soepel mogelijk te laten verlopen. U heeft bericht gekregen van uw verzekeraar dat u geen recht heeft op uw schadeclaim omdat ze u ervan verdenken dat u zelf de schade aan uw auto heeft toegebracht. Er komt een aantekening in het CIS-register, ook wel de ‘zwarte lijst’ onder verzekeraars genoemd. Dit is natuurlijk onterecht en u wilt hier iets tegen doen. In dit artikel lichten wij toe wanneer u een verzekering advocaat moet inschakelen bij een conflict met uw verzekeraar.

Waarom een professional inschakelen?

U kunt ervoor kiezen om deze beschuldiging zelf aan te vechten, maar u kunt ook professionele hulp inschakelen. Een verzekeringsadvocaat heeft actuele kennis en ervaring met soortgelijke zaken en kan namens u dit conflict proberen op te lossen. Het is belangrijk om allereerst een klacht in te dienen bij uw verzekeraar. Dit kunt u zelf doen, maar een advocaat kan u ook helpen bij het opstellen van deze klacht. Wanneer u na deze klacht nog steeds in het ongelijk gesteld wordt, dan kunt u een gerechtelijke procedure starten. Hier kunt u de hulp van een advocaat zeker goed gebruiken. Het scheelt u niet alleen veel tijd en moeite, een advocaat vergroot ook de kans op slagen. Als de rechter u in het gelijk stelt dan krijgt u de schadeclaim uitgekeerd en tevens alle bijkomende kosten vergoedt. 

Andere voordelen van een verzekeringsadvocaat

Wanneer u besluit een verzekeringsadvocaat in de arm te nemen dat ontzorgd u. De professionals nemen de lastige factoren u uit handen en weten precies hoe ze in dit soort situaties moeten handelen. Bovendien kunnen advocaten in het verzekeringsrecht de correspondentie tussen u en de verzekeraar, indien gewenst, overnemen. Zo helpen ze u door een vervelende situatie heen en blijft de rust bewaard. 

Bedenk alternatieve oplossingen

Voordat u gerechtelijke stappen neemt is het raadzaam om samen met uw advocaat samen te zitten en alternatieve oplossingen bedenkt. Wellicht is er een misverstand of lagen de feiten weer net iets anders dan u dacht. Een verzekeringsadvocaat heeft de kwaliteit om een verzekeraar te overtuigen en samen tot een overeenkomst te komen zonder dat daar een rechter aan te pas komt. Geen mogelijkheid tot een overeenkomst? Dan kunt u als laatste redmiddel naar de rechter stappen.

Share