Geld besparen op een lange autorit doe je zo!

Geld besparen op een lange autorit doe je zo!

Een auto is iets wat we bijna allemaal wel hebben. Het is zeer handig, aangezien je altijd snel en droog aankomt op bestemming. Maar het is ook een kostenpost. Je moet namelijk geld betalen voor winter- en zomerbanden, wegenbelasting, autoverzekering en brandstof. Gelukkig hebben wij een paar tips om geld te besparen op een lange autorit. Lees dus snel verder als je deze tips wilt weten!

1. Een vignet geeft aan dat je al tol betaald hebt 

Zonder vignet riskeer je een fikse boete, het is daarom verstandig om er zo snel mogelijk een aan te schaffen als je gebruikt maakt van de snel- en autowegen in het buitenland. Een vignet is niet langs de snelweg te koop, regel dus voor dat je de reis gaat maken de sticker.

2. Ga niet te snel 

Als je een lange reis gaat maken wil je er vast zo snel mogelijk zijn. Maar het is veel relaxter om hier wat langer over te doen. Op deze manier rijdt je met minder stres en geniet je ook nog meer van het uitzicht. Misschien kan je op deze manier ook nog eens de meeste tolwegen vermijden, waardoor je uiteindelijk nog minder betaald.

3. De brandstof is een grote kostenpost

Voordat je de lange reis gaat maken heb je vast al wel gekeken hoeveel het ongeveer gaat kosten, helaas is aan deze vaste prijs van de brandstof niet veel te doen. Maar het is gelukkig wel te voorkomen dat de auto nog meer gaat slurpen. De tip die wij hebben is niet te hard rijden en de auto niet te zwaar bepakken. Daarnaast is het slim om een keer in de zoveel tijd de bandenspanning te checken, op deze manier weet je zeker dat de auto geen onnodige brandstof slurpt.

4. Neem je eigen eten mee

Eten halen onderweg zorgt natuurlijk voor veel gemakzucht, en is soms ook gewoon lekkerder. Lekker een verse salade langs de weg een lekker koud flesje frisdrank. Maar probeer dit de weerstaan, want alles wat je koopt kost uiteindelijk meer. Neem bijvoorbeeld je eigen koelbox mee, op deze manier houdt jij je drinken koud en het eten vers!

Sluit een autoverzekering af bij InShared

Het aanschaffen van een auto kost veel geld, en we snappen dat het nog meer geld kost om een autoverzekering aan te schaffen. Maar het is toch verstandig om te doen. Als je namelijk de auto in de prak rijdt zonder autoverzekering kost het je bakken met geld. Neem daarom eens een kijkje op InShared.nl, hier staat namelijk meer informatie over een autoverzekering.

Share