4 redenen voor het leasen van een auto

4 redenen voor het leasen van een auto

Steeds meer mensen kiezen ervoor om een auto ook privé te leasen. Het is voordeliger dan het kopen van een auto en dit is waarom? Schaalvoordeel speelt hier een belangrijke rol bij.

Schaalvoordeel

Leasemaatschappijen nemen grote aantallen auto’s in een keer af bij fabrikanten. Hierdoor kunnen ze de inkoopprijs van de auto’s veel lager aanhouden. Als particulier kun je geen gebruik maken van dit voordeel. Ook kan het rentetarief erg schelen bij de aankoop van de auto via leasemaatschappijen en particulieren. 

Onderhoud en reparatie

Een auto moet goed onderhouden worden om veilig de weg op te gaan. Een belangrijk aspect hiervoor is het goed onderhouden van de auto en het controleren op fouten. De APK jaarlijks is een goed moment waarbij er stil wordt gestaan bij de auto. Alles in de auto wordt goed nagekeken en waar nodig vervangen. Leasemaatschappijen hebben vaak een eigen netwerk met onderhoudsbedrijven. Door contracten af te sluiten met dealers kunnen ze goedkoper een auto in onderhoud hebben. 

Ook kan het voorkomen dat er tussentijds iets kapot gaat aan de auto en een reparatie nodig is. Ook hierbij kan het voorkomen dat een combi deal bij dealers gemaakt wordt. Door meerdere auto’s bij dezelfde dealer aan te bieden kan een voordeel ontstaan. 

Belasting

In de provincie Noord-Holland ben je het goedkoopst uit qua belasting. Doordat alle leasemaatschappijen praktisch in Noord-Holland zitten en als je inwoner van deze provincie bent, kun je gebruik maken van dit tarief. Woon je in een andere provincie, ben je duurder uit!

Verkoop

Wanneer je leasecontract erop zit wordt de auto verkocht. Voor een leasemaatschappij is het makkelijker om een auto te verkopen. Mensen kopen toch liever een auto bij een bedrijf dan bij een particulier.

Door alle voordelen die hierboven genoemd zijn ben je goedkoper uit als je een auto leaset dan als je hem koopt. Benieuwd waar je een auto kan leasen? Kijk dan op www.autolease.nl.

Share