Zoekmachine optimalisatie

Zoekmachine optimalisatie

Zoekmachine optimalisatie, ook wel Search Engine Optimalisation (SEO) genoemd, wordt gebruikt om websites hoger te laten ranken binnen de organische zoekresultaten van Google. Door een hogere ranking wordt de zichtbaarheid van je website verhoogd. Meer bezoekers naar je website met zoekmachine optimalisatie is de droom van iedere website-eigenaar. Optimaliseer je website voor zoekmachines op het gebied van content, techniek en andere ranking factoren en zorg zo voor een hogere positie in Google en dus meer verkeer naar je website en meer leads. Wij begrijpen dat je nu wellicht geen idee hebt waar je moet beginnen. In deze blog leggen we je vast het een en ander uit. Uiteraard kun je de verschillende SEO werkzaamheden ook uitbesteden aan een gespecialiseerd online marketing bureau.

Website optimaliseren

Er zijn verschillende manieren om jouw website te optimaliseren. Allereerst is de technische SEO een belangrijk punt, want Google crawlt je website en de techniek achter je website is het fundament van zoekmachine optimalisatie. Breng verbeterpunten in je website aan als je ziet dat niet alles op orde is. Het is namelijk erg belangrijk als alles up-to-date is. Daarnaast kan je aan de hand van belangrijk zoekwoorden kwalitatieve content genereren. Door de verwerking van de belangrijkste zoekwoorden in je content, kan Google lezen waar de pagina over gaat. Je zult hierdoor sneller een betere positie krijgen. Naast een goede techniek en goede content is linkbuilding ook onmisbaar. Het is namelijk belangrijk dat jouw website of bepaalde pagina een goede waarde heeft. Dit kun je vergroten door middel van bepaalde links die verwijzen naar jouw website, waardoor de populariteit hoger wordt. Daarbij is het ook belangrijk om local SEO toe te passen, zodat Google weet waar jouw bedrijf zich bevindt, wat het precies doet en wat de openingstijden zijn.

De voordelen van zoekmachine optimalisatie

We hebben de voordelen van zoekmachine optimalisatie voor je op een rijtje gezet. Dit zijn de redenen waarom je dit echt moet toepassen op jouw website of webshop:

  • De vindbaarheid en relevantie van je website wordt vergroot
  • Je hebt een betere positie in de zoekmachines
  • Je krijgt meer organisch verkeer
  • Een gebruiksvriendelijke website
  • Meer bezoekers, leads en conversie

Hulp nodig bij zoekmachine optimalisatie?

Wil jij hoger ranken in de zoekmachine resultaten van Google en heb je daar hulp bij nodig?
Traffic Today is dé SEO specialist voor het hogere MKB segment en helpt je graag verder. Onze specialisten kunnen de positie van jouw webshop in Google verbeteren en zullen er ook alles aan doen om dit voor elkaar te krijgen. Wij werken doelgericht en wijzigen onze strategie waar nodig. Heb je speciale wensen? Wij luisteren er graag naar en kunnen je natuurlijk meer vertellen over alle mogelijkheden wat betreft zoekmachine optimalisatie.

Share