Zie zo, sparen doe je zo!

Zie zo, sparen doe je zo!

Het leven is al duur zat. Van je zorgverzekering, je hypotheek en autoverzekering; sparen wordt steeds moeilijker. Maar toch is een extra spaarcentje wel erg handig. Je hebt verschillende manieren om geld te besparen om bijvoorbeeld op vakantie te gaan of om onverwachte reparatiekosten aan je auto te betalen. Je kunt elke dag weer voor verschillende scenario’s staan waar onverwachts geld uitgegeven moet worden. En daar wil je goed op voorbereid zijn! Je kan dit op verschillende manieren doen. Een bekende is een spaarpotje. Ook bij Internet bankieren bij Rabobank kan je een spaarpotje maken. Wij leggen je uit hoe jij geld kan besparen! 

Overzicht in je financiën

Je geld gaat sneller over de balk dan je denkt. Maar waar gaat al dat geld nou eigenlijk naar toe? 

Veel mensen weten niet precies wat je maandelijks uitgeeft en waaraan. Bovendien kan dit elke maand weer anders zijn. Zo heb je maandelijkse kosten, kosten per kwartaal of jaarlijks. Op deze manier verschilt het elke maand weer. Bij de meeste banken kan je gelukkig elke maand door je bank- en telefoon transacties zien hoeveel geld eruit ging en er binnenkwam. Ook kan je zien waar je je geld aan uitgaf door middel van verschillende categorieën, zoals: vervoer, verzekeringen, hobby’s & vrije tijd, kleding & sieraden en huidhouden & elektronica. Door een overzichtelijke app wordt het krijgen van overzicht laagdrempeliger en toegankelijk. Je kan het overzicht gewoon meenemen in je broekzak! 

Zet elke maand een vast bedrag opzij!

Door elke maand een vast bedrag opzij te zetten, heb jij ook minder snel excuses dat er weer niks is gespaard die maand. Je kan het doen door een automatische overboeking van een vast bedrag per maand. Heb je extra geld over of een bonus gekregen van je werk? Dan kun je er altijd voor kiezen om extra te sparen. Wanneer je dit maandelijks structureel doet, kan dit een gewenning worden en een vaste prik. 

Auto lease

Tegenwoordig is het al heel makkelijk een auto te leasen. Het is niet alleen makkelijker maar ook goedkoper dan een auto komen. Private lease wordt steeds populairder en steeds meer mensen overwegen auto lease. Leasemaatschappijen kunnen voordelig meerdere auto’s tegelijk inkopen. Hiermee halen ze hun schaalvoordeel uit. Ook onderhoud en reparaties kunnen goedkoper doordat leasemaatschappijen contracten af hebben gesloten met dealers. Maar ook voor jou is het goedkope omdat je nooit voor onverwachte hoge onderhoudskosten komt te staan. Zo blijft het bij een vast bedrag en houd jij inzicht in jouw maandelijkse autokosten. Voordelig en overzichtelijk! Tot slot is het verkopen van de auto makkelijker. Mensen kopen sneller een auto bij een bedrijf dan bij een particulier.

Interesse om een auto te leasen? Bekijk het hele aanbod op www.autolease.nl.

Share