Wat zijn development boards?

Wat zijn development boards?

Development boards zijn niet anders dan een printplaatjes die een microprocessor bevatten en de minimale ondersteuningslogica die nodig is voor een gebruiker om vertrouwd te raken met de microprocessor op de printplaat. Via deze weg is het de bedoeling dat de gebruiker de printplaat leert programmeren. Development boards worden ook vaak gebruikt om nieuwe prototypes te testen met deze microprocessor.
development kits is een vakkundige benaming voor meerdere verschillende soorten interfaces die gebruikt kunnen worden om diverse systemen te besturen of wanneer er computerprogramma’s ontwikkeld worden. Meestal gaat het om verzameling van hulpmiddelen die handig van pas kunnen komen bij het maken van besturingssystemen. Daarom bestaan de kits uit heel uiteenlopende zaken, gaande van software tot gespecialiseerde hardware en van handleidingen tot toonaangevende voorbeelden.

Gebruik?

Doordat het gaat om een verzameling van verschillende soorten interfaces kunnen development kits gebruikt worden in heel veel verschillende soorten industrieën of verschillende vakgebieden. Er zijn ook heel speciale development kits op de markt die speciaal werken op spraakherkenning. Deze kunnen als voorbeeld gebruikt worden om interfaces te maken waarbij communicatie tussen verschillende personen in verschillende soorten ruimtes mogelijk wordt. Met andere woorden kunnen development kits overal gebruikt worden.

Soorten

Doordat development kits gebruikt kunnen worden in heel veel verschillende toepassingen of ontwikkelingen, is er dus ook een breed gamma aan development kits op de markt.

Arduino

Een van de bekendste development kits producenten is Arduino. Deze worden gebruikt in heel veel projecten. Dit komt omdat ze eenvoudig te leren zijn, ook voor beginnende programmeurs. Daarnaast is de Arduino-software ‘Open source’ en dus gratis te downloaden.

Banana Pi

De Banana Pi-development kits zijn universeel toepasbaar en zijn daarmee heel geschikt voor het gebruik van mini computers, servers en overige besturingseenheden. Op deze development kits is een LAN-aansluiting aanwezig zodat een snelle netwerkverbinding tot stand kan gebracht worden.

Cubieboard

Cubieboard is een development kit die de basis vormt voor een mini computer. Daarnaast is een Cubieboard ook heel veelzijdig en compatibel verschillende besturingssystemen zoals Linux en Android.            

Share