Een betere lichaamshouding vanuit je huis

Een betere lichaamshouding vanuit je huis

Ken je dat gevoel? Je zit thuis rustig te werken, te gamen of even te relaxen achter je computer bureau, maar na een een paar uur zitten begin je toch wat heen en weer te wiebelen en je gewicht te verdelen over allebei de kanten van je lichaam. Je draait nog eens wat rondjes met je heupen, gaat steeds meer verzakken met je rug. Niet de allerbeste manier om een goede houding te behouden, zou je denken. 

De nieuwste uitvinding in verschillende kantoren zijn de dynamische meubels. Meubels die er voor zorgen dat je meer lichaamsbeweging verkrijgt, maar ook dat je tijdens het zitten of werken aan een betere houding werkt. Waarom zou je dit soort meubels niet ook voor thuis kunnen gebruiken? Het is namelijk helemaal niet zo’n gek idee om een sta bureau voor in huis aan te schaffen. Misschien dat je deze niet zo snel zou vervangen voor je eettafel, maar stel je voor dat je een bar in de keuken hebt staan, waar je in plaats van de geijkte krukjes een dynamische stoel zou kunnen neerzetten? Het zit niet alleen veel lekkerder, maar het is ook beter voor je lichaam af en toe even af te wisselen met een hogere stoel,- of bureau-stand. 

Het hoger werken met een bureaustoel aan een dynamische tafel zorgt voor een rekking van de wervelkolom, waardoor deze veel makkelijker spanning in de rug los kan laten. Normaal gesproken zou je denken dat een bolle en ingezakte rug meer ontspannen zou voelen voor de spieren dan deze op een rechte manier aan te spannen, maar niks is minder waar. Door alleen al deze stand voor 20 minuten aan te nemen, geeft het je lichaam al het idee alsof je een paar minuten hard gesport hebt. Dit is ook zeker een voordeel voor al de overtollige ik-hang-op-de-bank-voor-de-tv vetten. Hiernaast zorgt het gebruik van deze meubels niet alleen voor een betere lichaamshouding, maar geeft ook nog eens een boost aan je geestelijke gezondheid!

Share