Beroepsaansprakelijkheidsverzekeringen vergelijken

Beroepsaansprakelijkheidsverzekeringen vergelijken

Ben je als eigen baas actief binnen de dienstverlenende branche? Je kunt je pas echt richten op de kernactiviteiten, wanneer je een beroepsaansprakelijkheidsverzekering hebt afgesloten. Als je een beroepsfout maakt tijdens de werkzaamheden, kun je hiervoor door de opdrachtgever aansprakelijk worden gesteld. De beroepsaansprakelijkheidsverzekering verleent dekking voor de financiële schade, waardoor je zelf beschermd bent. Het gaat hierbij om zuivere vermogensschade, wat betekent dat eventuele materiële en letselschade niet gedekt worden. Hiervoor dien je een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering of een CAR-verzekering af te sluiten. Beroepsaansprakelijkheid is essentieel voor de zzp’er of mkb’er aangezien de schadeclaims hoog kunnen oplopen. Als zelfstandige, zeker in beginsel, heb je meestal niet de financiële middelen tot schadevergoeding. Een hoge claim kan in dit geval leiden tot faillissement. Daarom wordt geadviseerd om als starter altijd een beroepsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Voor sommige beroepen is dit zelfs verplicht.

Hoe vergelijk ik de beroepsaansprakelijkheidsverzekeringen?

Nu duidelijk is wat de beroepsaansprakelijkheidsverzekering inhoudt, resteert de vraag welke je het beste kunt afsluiten. Hiervoor kun je vergelijkingssites benaderen, maar ook zelf onderzoek uitvoeren. Er zijn verzekeraars die zich specifiek op één verzekering richten, maar ook verzekeraars die totaalpakketten van bedrijfsverzekeringen aanbieden. Een aantal verzekeraars bieden binnen dit totaalpakket de beroepsaansprakelijkheidsverzekering aan. Het voordeel van een totaalpakket is dat er korting wordt geboden op de premie waardoor je financieel voordeel kunt behalen. Daarnaast sluiten alle bedrijfsverzekeringen binnen de bundel goed op elkaar aan. Dit is niet het geval wanneer je verschillende verzekeringen bij verschillende verzekeringsmaatschappijen afsluit.

Welke beroepsaansprakelijkheidsverzekering kies ik?

Bij het vergelijken van de beroepsaansprakelijkheidsverzekeringen dient rekening gehouden te worden met de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Het is een veelgemaakte fout, maar veel ondernemers verwisselen deze verzekering met elkaar. Het verschil tussen beroepsaansprakelijkheid en bedrijfsaansprakelijkheid heeft te maken met de schade welke wordt veroorzaakt aan derden. Bij beroepsaansprakelijkheid gaat het om financiële schade en bij bedrijfsaansprakelijkheid om materiële en letselschade. Daarnaast biedt de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering ook dekking voor medewerkers wanneer zij schade veroorzaken. De premie voor je verzekering kun je bij iedere verzekeraar makkelijk berekenen door je gegevens in te vullen op hun website. Na invoer hiervan worden een aantal verzekeringen getoond met de daarbij behorende premies en polisvoorwaarden. Vervolgens kun je op basis van je wensen en behoeften een geschikte verzekering selecteren. Logischerwijs kies je voor de verzekering met de beste premie in vergelijking met de voorwaarden.

Share