Aan alle veiligheidseisen voldoen? Lees dan snel verder!

Aan alle veiligheidseisen voldoen? Lees dan snel verder!

Als er iets is wat belangrijk is tijdens het uitvoeren van bepaalde werkzaamheden is het natuurlijk wel dat de veiligheid te allen tijde gewaarborgd wordt. Sommige bedrijven letten hier minder op dan andere bedrijven en dat is precies waarom wij besloten hebben dit blog te schrijven. Door middel van dit blog willen we jou bewust maken van het feit in hoeverre het belangrijk is om aan de veiligheidseisen te voldoen. Daarnaast willen we er in dit blog voor zorgen dat je een duidelijk beeld hebt van de stappen die jij moet zetten om altijd aan de veiligheidseisen te voldoen. Kortom, wil je alles weten omtrent veiligheid binnen het bedrijf waarin je werkzaam bent? Lees dan vooral snel verder!

Het belang van veiligheid

Op de ene plek spreekt veiligheid natuurlijk meer voor zich dan op de andere plek. Met name in de bouw is het erg belangrijk dat er gedacht wordt aan de veiligheid van de medewerkers op dat specifieke terrein. Bijna iedereen kent wel een horrorverhaal waarin duidelijk wordt dat het dragen van een helm achteraf heel erg belangrijk is geweest. Om dit soort verhalen in de toekomst te voorkomen, is het goed dat we samen blijven opletten op de mate van veiligheid.

Een plek waar minder gedacht wordt aan veiligheid is onder andere een supermarkt. Alles spreekt hier redelijk voor zich, maar dat betekent niet dat het uitvoeren van werkzaamheden geheel zonder gevaar is. Waar een kassamedewerker overvallen kan worden, kan een vakkenvuller met zijn teen onder een zware kar vol zuivel terecht komen. De conclusie? Houd dus op iedere plek de veiligheid van jezelf en anderen in je achterhoofd!

De juiste apparatuur

Wanneer je er alles aan doet om de veiligheid van jezelf en de mensen om je heen te waarborgen, is het goed om daar de juiste apparatuur voor te hebben. Met bijvoorbeeld een nen 3140 tester, weet je zeker dat je elektrische gereedschap het doet en blijft doen. Het is een must dat je apparatuur eens in de zoveel tijd getest wordt en dat kan natuurlijk alleen met de juiste apparatuur hiervoor. 

Neem daarom vooral een kijkje bij Omega energietechniek om zeker te zijn dat jouw apparatuur het altijd doet en zal blijven doen. Houd bij iedere werkzaamheid de veiligheid in je achterhoofd en schaf dus vandaag nog een apparatentester van Omega aan!  

Share