Waar moet je op letten bij het uitzoeken van bloempotten?

Waar moet je op letten bij het uitzoeken van bloempotten?

Bij het kopen van nieuwe bloempotten denken de meeste mensen niet echt na. Het gebeurt regelmatig dat er lukraak een bloempot gekocht wordt. Het is echter aan te raden om je enigszins voor te bereiden wanneer je bloempotten gaat kopen. Er zijn tegenwoordig namelijk allerlei verschillende soorten potten voor bijvoorbeeld kamerplanten. Wil je voorkomen dat je verkeerde potten koopt? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wij vertellen jou hier namelijk waar je op moet letten bij het uitzoeken van bloempotten.

Kleur en vorm van de pot

Bloempotten zijn er tegenwoordig in allerlei kleuren en vormen. Ben je van plan om de potten binnen neer te zetten? Dan moet je allereerst naar de kleur van de pot kijken. Het is immers belangrijk dat de pot volledig opgaat in jouw interieur. Bedenk je goed of je wilt dat de pot opvalt of dat dit juist niet mag. Indien je een opvallende pot wilt, kies je er eentje in een felle kleur en met een bijzondere vorm. Moeten bloempotten zo min mogelijk opvallen? Kies dan voor een neutrale kleur en vorm.

De waterregeling

Naast de kleur en de vorm moet je bij het kopen van bloempotten ook kijken naar de waterregeling van de potten. Een waterdichte pot lijkt ideaal voor in huis, want het water kan de pot niet uit. Nadeel hiervan is echter dat de plant dood kan gaan wanneer je hem te veel water geeft. Wil je voorkomen dat jouw kamerplanten binnen de kortste keren doodgaan? Kies dan voor poreuze potten of bloempotten met een gat. Bij deze potten kan het overtollige water weg wanneer je een plant te veel water geeft. Je kunt tegenwoordig zelfs kiezen voor zelfwatergevende bloempotten.

Online bloempotten kopen

Zoek je nog geschikte bloempotten voor in huis? Dan hoef je hier de deur niet voor uit. Je kunt namelijk online bloempotten kopen. Er zijn talloze webshops waar je tegenwoordig terecht kunt voor potten voor jouw kamerplanten. Wil je keuze hebben uit een groot assortiment bloempotten? Neem dan eens een kijkje bij Fleurdirect. Je vindt hier bloempotten in verschillende kleuren en vormen. Bovendien ben je hier ook aan het juiste adres voor zelfwatergevende bloempotten.

Share