Tips om leerverf aan te brengen

Tips om leerverf aan te brengen

Het allemaal met een beschadigde leren schoen. De linkerschoen is nog in perfecte staat maar de rechterschoen laat toch de eerste beschadigingen zien. Wat nu? Leerverf kan een oplossing zijn! Een merk waar ik zelf de voorkeur aan geef is angelus leerverf. Maar leerverf aanbrengen is toch alleen voor professionals? Totaal niet. Iedereen kan dit zolang je maar de juiste stappen neemt.

Het begint allemaal met een schone doek en een ontvettende substantie. Het is belangrijk om te zorgen dat het leer schoon is. Dit is de enige manier om een goed resultaat te krijgen. Ga net zolang door met schoonmaken tot er helemaal geen vuil meer van de schoen afkomt.

Vervolgens kun je beginnen met verven. Zorg dat je de leerverf goed doorroert. Dit voorkomt klontjes in de verf en zorgt voor een mooiere aanbreng. Als het een klein oppervlak is kun je een klein kwastje gebruiken. Zorg wel dat je in dezelfde richting blijft verven. Als je dit niet gestructureerd doet kunnen er strepen ontstaan en dit willen we natuurlijk voorkomen!

Als je doorkrijgt dat je teveel verf hebt aangebracht kun je dit verhelpen door het uit te smeren over het oppervlak. Als dit niet helpt is een andere oplossing om de verf met een wc papiertje van het oppervlak af te deppen. Hierna dient er wel weer met een kwast overheen te worden gegaan. Dit om te voorkomen dat er strepen ontstaan.

Mocht je niet tevreden zijn na het aanbrengen van de eerste laag, dan is het mogelijk om nog een laag aan te brengen. Ga hiermee door tot je wel tevreden bent. Pas wel op, meer dan vier lagen mogen niet worden aangebracht.

Na het lezen van dit artikel kan iedereen op de juiste manier leerverf aanbrengen en hoeft er geen dure professional te worden ingeschakeld!

Share