Theateropleiding in Amsterdam

Theateropleiding in Amsterdam

Wil jij graag meer ervaring opdoen met toneelspelen en woon je in Amsterdam? Dan kun je je aanmelden voor deze theateropleiding, die speciaal is opgezet voor studenten van 16 tot 24 jaar. Het idee achter deze theateropleiding is dat je er de nodige ervaring en basistechnieken opdoet waarmee je op een later moment bij een HBO toneelacademie verder kunt. De lespakketten zijn dan ook uitermate geschikt voor mensen die een heuse carrière als acteur of actrice ambiëren, en daar zelfs grotendeels op ingesteld.

Acteren is een ontzettend leuk en creatief vak, maar het is veel moeilijker dan het lijkt. Hoe houd je bijvoorbeeld rekening met de camera die constant op je heen beweegt terwijl jij aan het acteren bent? Of hoe improviseer je wanneer jij of je partner de tekst vergeet? Er zijn ontzettend veel technieken waar je jezelf in kunt trainen, en dat kan onder andere door je aan te melden bij deze theateropleiding. Je krijgt hier geen diploma, ook geen certificaat van deelname. De  kennis die je er opdoet komt uitermate goed van pas als je auditie moet doen voor een HBO-toneelopleiding.

Theateropleiding voor jonge talenten

Elk jaar organiseert deze theateropleiding een speciaal toneelschool traject dat bedoeld is voor jonge talenten die naar een hbo toneelschool willen. Tijdens dit traject komt de hele basis van acteren en toneelspelen aan bod. Je leert bijvoorbeeld alles over elementair spel, wat een belangrijk focuspunt is binnen de acteerwereld. Ook komen diverse personages, en monologen aan bod. Eigenlijk is geen enkele les van dit traject hetzelfde, en ga je dus ontzettend veel leren. Deze theateropleiding is er om jou op snelle en effectieve wijze klaar te stomen voor de grote acteerwereld, en in het bijzonder de hbo toneelopleidingen waarvoor je je daarna gaat aanmelden.

Leren improviseren met je eigen verbeelding

Een belangrijk onderdeel van goed kunnen acteren, is natuurlijk improvisatie en verbeelding. Je moet daarvoor snel en creatief kunnen denken, en niet bang zijn om fouten te maken of gek over te komen. Als je goed wilt leren acteren moet je echt een bepaalde gêne loslaten en er alles uit durven flappen wat in je opkomt. Dit valt allemaal onder improviseren en je verbeelding gebruiken. Je leert tijdens het traject van deze theateropleiding hoe je dat doet, en hoe je jouw eigen stem en houding op een krachtige wijze inzet om sterker, mooier en boeiender over te komen. Overigens is het ook een kunst om heel lelijk te spelen, of helemaal in een duistere rol te kruipen die het tegenovergestelde is van wat jij bent. Je gaat het allemaal ervaren in dit speciale toneelschool traject.

Auditie voor dit toneelschool vooropleiding traject

Natuurlijk moet je voor dit traject van deze theateropleiding wel auditie doen. Er is elk jaar namelijk slechts plek voor 12 studenten en die starten in september. De audities bestaan uit verschillende rondes, waarin je kunt laten zien hoe goed je bent in acteren. Het is niet belangrijk om al ervaring te hebben, want ze kunnen goed beoordelen of je er talent voor hebt of niet. Na enkele dagen hoor je of je bent aangenomen, en waarom (of waarom niet), waarna je in september met dit traject kunt starten.

Share