Meer plezier uit je werk halen

Meer plezier uit je werk halen

Ondanks de huidige coronapandemie, wil je natuurlijk graag zoveel mogelijk plezier uit je werk halen. Mogelijk is dit niet op de werkvloer zelf, maar vanuit huis. Hoe haal je zoveel mogelijk voldoening uit wat je doet? Hoe zorg je voor een aangename sfeer onder collega’s? Hieronder geven we je enkele tips!

Praat met je collega’s

Het hoeft niet altijd over het werk te gaan, toch? Je collega’s leer je pas beter kennen wanneer je regelmatig met elkaar praat over onderwerpen die niet werkgerelateerd zijn. Hoewel het misschien voor veel mensen onwennig is, hoeft dit niet noodzakelijk op de werkvloer te gebeuren. Dit kan ook via een videogesprek, of via een chatgesprek. Een goede band met collega’s is cruciaal voor een goed gevoel op het einde van een werkdag. Dat is meteen ook de reden dat sommige bedrijven een teambuilding organiseren.

meer-plezier-op-je-werk

Vermijd stress

Deze tip klinkt misschien erg voor de hand liggend. Maar, stress is nefast en kan er op termijn voor zorgen dat je je werk niet meer graag doet. Probeer het dus zoveel mogelijk te vermijden! Dit kan je doen door efficiënt te werken. Maak een goede planning, zorg voor een schone en frisse werkruimte, overleg met collega’s wat er beter of anders zou kunnen gebeuren, probeer geconcentreerd te werken… Neem nu en dan een korte pauze van enkele minuten. Daarna kan je er weer tegenaan!

Geef complimenten

We staan er vaak niet bij stil, maar iedereen vindt het leuk om een complimentje te krijgen. Maar vaak is het nog leuker om er zelf te geven! Probeer op z’n minst dagelijks een complimentje te geven aan een collega. Je zal merken dat dit bevorderlijk is voor een ontspannen sfeer.

muziek-op-je-werk

Muziek tijdens pauze

Tijdens een pauze is het voor iedereen fijn om wat muziek te voorzien. Muziek zorgt namelijk voor een ontspannen gevoel. Je leert elkaar beter kennen, en het levert een makkelijk gespreksonderwerp op! Wanneer je collega’s en je werkgever dat goed vinden, kun je misschien zelfs muziek voorzien tijdens het werk. Tijdens een videogesprek is het natuurlijk lastiger om muziek te luisteren. Maar wees creatief – je kunt bijvoorbeeld elk voor jezelf naar muziek luisteren.

Haal voldoening uit kleine dingen

Deze tip spreekt voor zich: probeer zoveel mogelijk te genieten van de kleine gelukjes die een werkdag met zich meebrengt. Een complimentje, een leuk gesprek met een collega, de hulp die je kreeg van een ander,… Focus je op de positieve zaken!

Share