Eurostars, de subsidie voor de innovatieve ondernemer

Eurostars, de subsidie voor de innovatieve ondernemer

Eurostars is een initiatief van Eureka en de Europese commissie. De eurostar subsidie is bedoeld om de ontwikkeling en groei van kleine bedrijven te stimuleren. Af en toe geldt dit ook voor andere organisaties en kunnen zij ook meedoen met het Eurostars project. Dus ben jij een mkb’er die een nieuw product, proces of dienst snel op de markt wil brengen? Dan kan jij een beroep doen op het Eurostars programma. Dit programma is een initiatief van de Europese Commissie en is opgezet in samenwerking met Eureka. De Eurostars subsidie is bedoeld om de ontwikkeling en groei van klein bedrijven te stimuleren. Benieuwd of jij recht hebt op de Eurostar subsidie? In deze blog bespreken we de belangrijkste voorwaarden met je door.

Belangrijke voorwaarden

Naast dat je gevestigd moet zijn in één van de 36 Eurostars landen en met minimaal één Eurostars partner moet samenwerken, dien je ook nog aan een aantal andere voorwaarden te voldoen. Zo moet je kunnen aantonen dat je jouw project binnen drie jaar kunt afronden. Nadat het project is afgerond dient het ontwerpen product binnen twee jaar na het einde van het project te worden geïntroduceerd op de markt en moet het project een civiel toepassing kennen. 

De landen die meedoen

Een voorwaarde om in aanmerking te komen voor de Eurostarts subsidie is dat je met minimaal één partner uit een Eurostars land samenwerkt. Dat betekent dat jouw bedrijf gevestigd moet zijn in een van de 36 Eurostars landen. Deze samenwerking biedt bedrijven de kans om toegang te krijgen tot nieuwe markten en te leren van aanwezige kennis en technologieën in een ander land.

Het aanvraagproces

Stap 1 is het aanmelden op de internationale website van Eurostars. Daar kun je je voorstel indienen bij het secretariaat. Je moet het volgende wel toevoegen bij je aanvraag: jaarverslagen van de afgelopen twee jaar en voor een net beginnend bedrijf is een businessplan nodig. Als je de aanvraag hebt ingediend beoordeeld een onafhankelijk internationaal panel het project. Is de uitslag positief? Dan kan je een nationale subsidie aanvragen. Het kan zijn dat je na de aanvraag nog wordt gebeld met vragen over de begroting van jouw project, dus wees daar voorbereid op. Doorgaans krijg je antwoord binnen 5 tot 13 werkdagen en dan weet je of jouw nationale subsidieaanvraag akkoord is.

Meer weten over deze subsidie?

Als je overtuigd bent van deelname aan het Eurostars programma dan zul je je subsidieaanvraag moeten doen. Mocht je niet weten hoe dat moet, of wil je eerst wat meer weten? Hezelburcht wil je daar graag bij helpen. Ze zijn al ruim 25 jaar gespecialiseerd in het koppelen van projecten en subsidieregelingen. Wil je contact met ze opnemen? Bezoek dan snel de website van Hezelburcht.

Share