De vergaderkamer van nu

De vergaderkamer van nuEen vergadering is niet altijd even productief. Als ondernemer ben je erbij gebaat als daar iets meer over nagedacht wordt. Het begint bij de inrichting van de vergaderkamer. Wat kun je aanpassen, waardoor vergaderingen effectiever verlopen?

Ergonomie

Staand vergaderen schijnt de productiviteit te bevorderen. Dit omdat je personeel op deze manier een veel actievere houding heeft. En hoe actiever men is, hoe beter vaak de beslissingen zijn die ze nemen. Staand vergaderen maakt ook dat er effectiever met de tijd omgegaan wordt. Als je relaxfauteuils neerzet, is de kans groot dat men zo lekker zit, dat er eerst even een koffiemomentje ingelast wordt. Voor andere momenten helemaal niet erg, maar als er knopen doorgehakt moeten worden, heb je daar niet zoveel aan. 

Privacy 

Niet alles wat in de vergaderkamer besproken wordt, is voor ieders oren bestemd. Een beetje privacy is daarom een must. Zorg ervoor dat de muren geïsoleerd zijn en dat je niet zomaar naar binnen kunt kijken. Een voorbeeld van mooie raambekleding voor privacy is het ophangen van plisségordijnen. Deze kun je zo instellen dat er onder en boven het plisségordijn wel daglicht naar binnenkomt, maar dat je niet kunt zien wie er aan tafel zit. 

Vergaderen vanuit huis

In de vergaderkamer van nu staat uiteraard ook de apparatuur van nu. Een mooi scherm, waarop je ook de collega’s die thuis werken de vergaderkamer in haalt, bijvoorbeeld. Een beeldscherm kan bijvoorbeeld heel mooi in een muur geplaatst worden, waardoor het minder ruimte inneemt. Houd wel rekening met de plek van het scherm, het is belangrijk dat je vanaf elke stoel in de ruimte goed op het scherm kunt kijken. 

De mens in de vergaderkamer

Naast effectief en productief is het ook belangrijk dat een vergaderkamer menselijkheid uitstraalt. Een mooie plant kan een oplossing zijn. Of een sprekende wanddecoratie. Is het de bedoeling dat je personeel regelmatig met elkaar spart, dan zijn die relaxfauteuils uit een eerder voorbeeld natuurlijk top. 

Share