Zo vind je de ideale baan bij jou in de buurt

Zo vind je de ideale baan bij jou in de buurt

Je droombaan vinden gaat niet vanzelf. Je zult actief aan de slag moeten binnen je netwerk en bij uitzendbureaus zoals VerdoWerkt. Daarnaast moet je jezelf afvragen wat je wilt, wat je kunt en wie je bent. Door deze vragen voor jezelf te beantwoorden krijg je een duidelijker beeld van jezelf en kun je gerichter naar een baan in de buurt zoeken. Lees er hieronder meer over!

Leer solliciteren

Als je weet hoe je moet solliciteren kun je makkelijker een baan in de buurt vinden en jezelf verkopen. Je kunt online cursussen volgen om te leren solliciteren, door middel van een e-learning bijvoorbeeld. Bij zo’n platform krijg je gerichte opdrachten waardoor je je sollicitatievaardigheden beter ontwikkelt. Dit komt overal van pas!

Doe een beroep op je eigen netwerk

Stel, je zoekt naar Vacatures in Renswoude omdat je daar zelf ook woont, dan is het handig dat je netwerk weet dat je op zoek bent naar een baan. Je doet er goed aan iedere week een keer af te spreken met iemand die je kan helpen bij het vinden van de ideale baan in je buurt. Door met anderen te spreken krijg je een beter beeld van jezelf en wat je wilt. Wanneer je met anderen praat leer je ook over je goede eigenschappen en de punten waar nog winst te behalen valt.

Doe een open sollicitatie

Heb je een bedrijf in de buurt gevonden die je aanspreekt? Dan kun je een open sollicitatie doen. Het voordeel hiervan is dat je de enige bent die solliciteert en dus geen concurrentie hebt. Blijf zoeken als je niet uitgekozen wordt en stuur open sollicitaties naar bedrijven waar je graag zou willen werken.

Zoek slim in zoekmachines

Op veel sites kun je vacatures in je buurt vinden. Je kunt in Google zoeken naar vacatures, en je zult talloze resultaten krijgen. Daarnaast kun je op Google resultaten makkelijk filteren. Kijk bij Zoekhulpmiddelen in het zoekveld en filter er bepaalde resultaten uit. Op deze manier vind je alleen vacatures in je buurt die net geplaatst zijn. Je kunt op het internet allerlei zoektermen vinden. Als je een beetje creatief bent met deze termen dan blijven alleen de beste vacatures over. Hoe meer vacatures je vindt, hoe beter. Probeer je niet blind te staren op één zoekterm, maar zoek op verschillende termen.

Loop een keer naar binnen

Je hebt de grootste kans geluk te hebben bij bedrijven die vaak klanten ontvangen, want hier kun je makkelijk binnenlopen. Probeer het maar eens uit. Loop binnen bij een bedrijf en vraag of ze werk voor je hebben. Op deze manier laat je je direct zien en kan een werkgever meteen een beeld van je krijgen, waardoor je een grotere kans hebt op de baan. Breng je CV en motivatiebrief persoonlijk langs en ga het gesprek aan, je weet maar nooit wat er uit komt.

Lees de regionale kranten en bladen

Wanneer je op zoek bent naar een baan in de buurt dan kun je de regionale kranten en bladen het beste goed in de gaten houden. Veel lokale bedrijven adverteren hun vacatures namelijk in de regionale bladen zoals huis-aan-huisbladen.

Share