5 beste cursussen voor tekstschrijvers

5 beste cursussen voor tekstschrijvers

Er zijn diverse cursussen die je kunt volgen om als tekstschrijver aan de slag te gaan of om jouw teksten naar een hoger niveau te tillen. Voor algemene kennis kun je een cursus ‘copywriting en freelance tekstschrijven’ volgen. Daarnaast kun je jouw kennis uitbreiden door een cursus ‘creatief schrijven’ of ‘commercieel schrijven’ te volgen. Een cursus gericht op webshop teksten of pakkende online teksten zorgen weer voor een goede vindbaarheid in Google. Bedenk dus wat voor soort teksten je wil gaan schrijven en kies hier de beste cursus voor uit.

Leren door het gewoon te doen

Of je nu een opleiding hebt gevolgd of een cursus; je leert het meeste door het gewoon te doen. Dit geldt zowel voor een tekstschrijver in loondienst als voor een freelance tekstschrijver. De eerste opdrachten zijn altijd spannend en de ene tekst gaat je makkelijker af dan de ander. Je zal feedback ontvangen of tips krijgen waar je weer mee vooruit kunt. Je leert het meeste door het gewoon te doen. Vallen en weer opstaan. Kijk ook waar jouw valkuilen liggen. Heb je soms moeite met grammatica of weet je niet hoe je de zoekwoorden moet toepassen? Dan kun je hier gericht een cursus voor volgen om je kennis uit te breiden of op te frissen. 

Aanvullende cursussen voor freelance tekstschrijvers

Wil je als freelance tekstschrijver via DeContentbank aan de slag? Dan kun je eerst verschillende cursussen volgen die zijn gericht op het ondernemen. Als freelance tekstschrijver schrijf je veel verschillende soorten teksten. Denk hierbij aan blogs, nieuwsbrieven, website teksten, webshop teksten, product teksten of SEO-teksten. Het is dan goed om overal kennis van te hebben om zo meer opdrachten in de wacht te slepen. Daarnaast dien je jouw eigen administratie bij te houden en facturen te sturen. Een cursus die zich richt op ondernemen kan dan een mooie toevoeging zijn om jouw carrière als freelance tekstschrijver uit te breiden. 

Na je cursus aan de slag als tekstschrijver

Heb je de cursus succesvol afgerond? Dan is het tijd om aan de slag te gaan. Je kunt jezelf als tekstschrijver aanbieden waarbij je zelf jouw uurtarief vaststelt of je kunt samenwerken met bedrijven. In dit geval krijg je in de meeste gevallen een vergoeding per geschreven woord. Hierbij geldt ook dat je meestal een proeftekst dient te maken. Op basis daarvan kan er worden gekeken of jouw schrijfstijl past bij het bedrijf en of de webteksten er over het algemeen goed uitzien.

Share