Zo kan de kerstborrel op jouw werk alsnog doorgaan

Zo kan de kerstborrel op jouw werk alsnog doorgaan

Wil jij rondom kerst een leuke kerstborrel organiseren? Dan moet dit natuurlijk wel corona-proof zijn, want anders kan dit helaas niet doorgaan. Natuurlijk is het wel leuk om net als andere jaren een kerstborrel te organiseren. Dit jaar is het helaas een beetje anders dan de jaren daarvoor, maar dat wil niet zeggen dat het helemaal overgeslagen hoeft te worden. Onder bepaalde voorwaarden kan het feest gewoon doorgaan. Het is dan ook belangrijk dat er genoeg ruimte is, zodat er 1.5 meter afstand gehouden kan worden. Is er op kantoor genoeg ruimte? Goed nieuws: de kerstborrel kan gewoon doorgaan!

Kerst tijdens corona

Natuurlijk is het belangrijk om tijdens corona de kerstborrel nog beter te plannen. Er zijn nou eenmaal verschillende regels waar goed over nagedacht moet worden. Er kan bijvoorbeeld geen bord met eten doorgegeven worden, want dan raakt iedereen het aan. Ook een buffet is lastig, want dan pakt iedereen dezelfde opscheplepel vast. Maak een goede planning en zorg bijvoorbeeld dat iedereen met eigen bestek opschept en laat ze in een rij staan met 1.5 meter afstand ertussen. Alleen op deze manier kun je ervoor zorgen dat het kerstdiner doorgaat. Laat vervolgens iedereen aan een tafel zitten met voldoende afstand. Het enige wat je nu nog hoeft te doen is genieten van het eten.

Verschillende mogelijkheden omtrent catering

Er zijn genoeg cateringbedrijven die graag jouw kerstdiner in deze coronatijd willen regelen. Zij weten precies hoe ze dit moeten insteken en wat de regels zijn. Natuurlijk kun je ervoor kiezen om de kerstborrel zelf te regelen, maar dit kun je ook gewoon uitbesteden. Naast het kerstdiner is een kerstcadeau voor jouw werknemers ook erg leuk. Verras ze bijvoorbeeld met een paar leuke cadeaus. Voor leuke relatiegeschenken ideeën kun je eens online kijken! De kerstborrel sluit je af met een leuk cadeau, maar houd altijd de regels vanuit het RIVM in acht, want alleen dan wordt het een fijne kerstborrel.

Share