Zo houd jij je medewerkers tevreden

Zo houd jij je medewerkers tevreden

Payrolling, je hebt er vast wel eens van gehoord. Een payroll bedrijf is een bedrijf die bepaalde taken voor jou overneemt. Hierdoor heb je uiteindelijk meer tijd over voor andere taken. Maar welke taken zijn dat dan precies? En hoe werkt payrolling? Wil je het antwoord op deze vragen? Lees deze blog dan snel verder, wij vertellen hier namelijk meer over.

Dit zijn de taken die een payrolller overneemt 

Als je ervoor kiest om met een payrollorganisatie in zee gaat, dan wordt de payrollorganiatie de juridische werkgever voor de personeelsleden die op papier staan onder de payrollorganisatie. Een groot voordeel is dat de payrollorganisatie de arbeidsrisico’s overneemt. Dit is voor jou als werkgever ideaal, als een medewerker ziek wordt, betaald de payrollorganisatie het loon uit. Daarnaast zijn er nog andere werkzaamheden waar een payrollorganisatie mee helpt; arbo- en verzuimbeleid, loondoorbetaling bij ziekte, het helpen en adviseren bij personeelsvraagstukken en er wordt geholpen bij een salaris- en personeelsadministratie. 

Deze taken zijn nog wel voor jou als werkgever

Zoals we hierboven verteld hebben worden veel taken voor jou uit handen genomen, hierdoor hou je meer tijd over voor taken die belangrijker zijn. Maar, nu vraag jij je vast af hoe het zit met het contact met het personeel. Nou, dat blijft gewoon hetzelfde. Dit komt omdat jij diegene bent die de werknemers aan stuurt en de leiding geeft. Daarnaast vallen functioneringsgesprekken ook nog eens in jouw takenpakket.

Dit zijn de grootste voordelen

Voordat je met payrolling begint, weet je als het goed is waar je aan toe bent. Dit komt mede doordat een payroller langskomt, en samen met jou de factuur opstelt en doorneemt. Hierdoor staan de kosten duidelijk genoteerd en zwart op wit. Als je personeel vragen heeft waar je zelf niet goed op kan antwoorden, kan je altijd de payroll organisatie vragen en inschakelen, zei helpen jou om de antwoorden te beantwoorden. Het laatste voordeel is het werkgeversrisico. Dit is zeer gunstig voor jou als werknemer. Want als een personeelslid ziek is betaald de payrollorganisatie dit.

Meer informatie nodig over een payrollorganisatie?

Wil je meer weten over payrolling? Of heb je een vraag? Neem dan gerust contact op met een van de experts bij Payroll Select, zij helpen je namelijk graag verder met alle vragen rondom payrolling!

Share