Vier redenen om te kiezen voor digitaal lesgeven

Vier redenen om te kiezen voor digitaal lesgeven

Digitaal lesgeven is de afgelopen jaren steeds populairder geworden. De boeken mogen aan de kant en deze worden ingeruild voor laptops en tablets. De ene persoon vindt het een stuk fijner, de ander moet er heel erg aan wennen. Twijfel je als onderwijsinstelling om ook over te stappen naar digitaal lesgeven? Wij geven vier redenen om dit te doen. Benieuwd welke dit zijn? Lees dan snel verder en kom erachter!

  1. Belangrijke voorbereiding op digitale toekomst

Het inzetten van digitaal lesgeven helpt scholieren om zich voor te bereiden op de digitale toekomst. Ze zullen hier ongetwijfeld mee te maken krijgen wanneer ze aan het werk gaan. Steeds meer bedrijven werken namelijk zoveel mogelijk digitaal. Door gebruik te maken van laptops en tablets worden scholieren op jonge leeftijd al bekend met veel mogelijkheden van het werken met digitale middelen. 

  1. Alles via één apparaat

Het gebruik van een laptop of tablet scheelt een hoop gedoe. Je hoeft geen boeken meer te bestellen en het fijnste is dat je deze niet altijd mee hoeft te nemen. Daarnaast is digitaal lesgeven erg handig, omdat je alles kunt regelen via één apparaat. Scholieren kunnen via het apparaat bij de lesstof en kunnen daarnaast ook digitaal hun huiswerk en toetsen maken. Ook de administratieve zaken zijn eenvoudig te regelen via een tablet of laptop. Dit is vooral een voordeel voor de docent.

  1. Een gepersonaliseerde leermethode

Niet alle scholieren vinden dezelfde leerstijl het fijnst. De ene persoon kan heel makkelijk dingen onthouden door de theorie te lezen, de ander onthoudt de theorie beter door video’s te bekijken. Door gebruik te maken van digitale middelen kun je de leermethode voor ieder individu personaliseren. Daarnaast werkt digitaal lesgeven ook beter voor bijvoorbeeld mensen met dyslexie.  

  1. Maak de les extra leuk

Door gebruik te maken van digitale middelen kun je een leuke extra toevoegen aan de les. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om aan het eind van elke les een quiz te doen via Kahoot. Veel scholieren vinden dit erg leuk en op deze manier kom je erachter of je de theorie goed hebt onthouden.  

Overstappen naar digitaal lesgeven

Wil je als onderwijsinstelling overstappen naar digitaal lesgeven? Neem dan eens een kijkje bij het digitaal lesgeven met Smart2Scool. Bij Smart2Scool wordt de juiste ondersteuning aangeboden voor de digitalisering van het onderwijs. Zo kom je er onder andere achter welke apparaten jij het best kunt gebruiken voor het digitaal lesgeven op jouw onderwijsinstelling.

Share