Redenen om te gaan wonen en werken in Spanje

Redenen om te gaan wonen en werken in Spanje

Heb jij altijd al in het buitenland willen wonen en werken? Maar ben je er nog niet helemaal uit naar welke bestemming je wilt verhuizen? In dit artikel lees jij waarom werken in Spanje zo’n geweldige ervaring is! Zet je koffers maar vast klaar want het avontuur van je leven staat op je te wachten! 

Het warme mediterrane klimaat

De Spaanse zon is één van de vele redenen waarom mensen naar Spanje verhuizen. Het warme mediterrane klimaat maakt wonen en werken in Spanje erg aantrekkelijk. Natuurlijk kent Spanje ook verschillende seizoenen, maar over het algemeen is het warmer dan in veel andere Europese steden. Vooral in de Spaanse kuststeden geniet je vaak het hele jaar door van warm weer.

Door dit zonnige klimaat kun je meer tijd buiten de deur doorbrengen en gemakkelijk andere expats of locals in Spanje ontmoeten. Of je nu lekker van een drankje op het terras wilt genieten, een prachtige wandeling wilt maken of een dagje wilt kitesurfen; alles is mogelijk in Spanje! 

Het bruisende nachtleven

Spanjaarden zijn feestbeesten en maken het liefst overal een feestje van! Zelfs in de kleinste dorpjes kun je gezellige barretjes vinden waar je tot vroeg in de ochtend uit je dak kunt gaan. Vaak begint het feest pas later op de avond in een restaurantje of tapasbar. Vervolgens wordt het feest voortgezet in een gezellige bar of club. In de grote Spaanse steden zoals Barcelona en Madrid is er altijd een feestje te vinden. Maar ook in de populaire kustplaatsen Lloret de Mar, Blanes, Malgrat de Mar en Salou kun je (vooral in de zomer) lekker losgaan! 

Bovendien kent Spanje veel nationale feestdagen. Ook wel fiestas genoemd. Deze fiestas worden altijd uitgebreid gevierd met eten, drinken, muziek en traditionele activiteiten. 

Het heerlijke eten

Naast het zonnige klimaat en het bruisende nachtleven is de Spaanse keuken ook een belangrijke reden voor expats om naar Spanje te verhuizen. Van chorizo worst, Manchego kaas en Spaanse cava tot aan Sangria en paella. Om je vingers bij af te likken! Bovendien liggen de prijzen van eten in Spanje een stuk lager dan in Nederland. Zo betaal je voor een lunch ongeveer €15 en voor een complete maaltijd met heerlijke Spaanse wijn ben je ongeveer €20-€30 kwijt. Kortom, het is zeker de moeite waard om de lokale eetcafés en restaurants te bezoeken en de heerlijke tapas gerechten uit te proberen. 

Share