Patchkast en serverkast

Patchkast en serverkast

Wist u dat het hart van uw organisatie feitelijk de patchkast is? Het biedt namelijk bescherming aan uw server en overige randapparatuur. Een patchkast is te vergelijken met een meterkast, alleen dan voor uw netwerk. Wilt u een patchkast van topkwaliteit aanschaffen, maar niet te veel betalen? Bekijk het aanbod van Patchkast.nl dan eens. U heeft hier volop keuze uit 19 inch en 10 inch patch- en serverkasten. We vertellen u er graag meer over in onderstaand blog.

Benaming patchkast
Wellicht is de naam patchkast u onbekend, maar heeft u wel gehoord van een serverkast. Beide komen op hetzelfde neer. De naam komt oorspronkelijk uit het Engels. Met patching wordt verbinden en knopen bedoeld en dat is precies wat er in een patchkast gebeurt. In de kast is vaak een patchlijst waarop staat welke aansluiting met welke toepassing verbonden is.

Verschillende maten
Zoals we net al benoemde is een patchkast of serverkast onmisbaar voor een stabiel netwerk. De serverkasten van Patchkast.com bieden een veilige opslag voor uw server en randapparatuur. De standaard maat voor netwerkapparatuur is 19 inch. De hoogte wordt aangegeven door de U= units. Op deze manier weet u precies hoeveel apparatuur er in de patchkast kan worden opgeborgen. Het is raadzaam wat extra ruimte over te houden voor de toekomst.

Relay racks
Beschikt u over apparatuur die veel warmte afgeven? Het is van belang dat deze warmte snel weg kan. In een relay rack blijft de warmte minder lang aanwezig dan in een patchkast. U kunt een relay rack zien als het karkas van een serverkast, maar dan zonder beplating. Hierdoor kan de warmte sneller worden afgevoerd. De kans op oververhitting is dus minimaal. Kortom een relay rack is bij warmtewinnende apparatuur een geschikte oplossing.

Patchkast wand
Voor de wat kleinere apparatuur is een patchkast aan de wand ideaal. Deze is eenvoudig te monteren en neemt minder ruimte in beslag door het compacte formaat. Heeft u een klein installatienetwerk? Kies dan voor een patchkast aan de wand. Dankzij de montageprofielen zijn vrijwel alle accessoires toepasbaar in de wandkast.

Waar kunt u een goede patchkast kopen?
Wat nou voor u een goede patchkast is hangt af van uw persoonlijke wensen. Het is uiteraard een stuk gemakkelijker de juiste patchkast te vinden als u weet waar u naar op zoek bent. Wilt u van advies voorzien worden? De medewerkers van patchkast.com staan altijd voor u klaar om u te helpen. Niet voor niets is Patchkast.com dé specialist op gebied van patchkasten en aanverwante accessoires. Zorg ook voor een goede basis van uw netwerk en kies voor deze patchkasten. Benieuwd naar het assortiment? Breng een bezoek aan Patchkast.com. Heeft u nog andere vragen? Neem ook dan gerust contact op.

Share