Het Belang van LED Achterlichten voor Aanhangers

Het Belang van LED Achterlichten voor Aanhangers

In het huidige tijdperk worden LED-lichten steeds populairder, vooral als het gaat om achterlichten voor aanhangers. Maar waarom zijn LED-achterlichten zo in trek? Laten we eens kijken naar de voor- en nadelen van deze Led verlichting. 

Voordelen die led achterlichten bieden

Een voordeel is dat LED-lichten langer mee gaan dan traditionele lampen. Ze kunnen wel tot 30 keer langer branden, wat betekent dat je ze minder vaak hoeft te vervangen, want we kennen allemaal de frustratie van het steeds opnieuw moeten vervangen van kapotte lampen, toch? Met LED-lichten hoef je je daar minder zorgen over te maken, omdat ze steviger zijn en minder snel kapot gaan.

Een ander voordeel van LED verlichting is dat ze minder warm worden dan traditionele lampen. Dit is niet alleen handig om brandwonden te voorkomen als je per ongeluk de lamp aanraakt, maar het betekent ook dat ze minder energie verbruiken, wat goed is voor het milieu én je accu.

En laten we de helderheid niet vergeten! LED-lichten zijn veel helderder dan traditionele verlichting, wat betekent dat je beter zichtbaar bent op de weg, vooral ’s nachts of bij slecht weer. En dat is natuurlijk essentieel voor de veiligheid van jou en andere weggebruikers.

Nadelen die led achterlichten met zich mee brengen

Maar, zoals met alles kunnen er ook problemen ontstaan. Een veelvoorkomend probleem bij het gebruik van LED-achterlichten zijn CANBUS storingen. Dit is een storing die voorkomt wanneer de boordcomputer van het voertuig denkt dat er een probleem is met de verlichting, vanwege het lagere stroomverbruik van LED’s in vergelijking met traditionele lampen.

Makkelijke oplossingen voor dit probleem

Gelukkig zijn er oplossingen voor dit probleem. Een daarvan is het installeren van losse weerstanden. Deze kunnen worden aangesloten op de massa draad en op de lampen die de storingen veroorzaken. Het vergt misschien wat technische kennis, maar het is een effectieve oplossing voor degenen die handig zijn met elektronica.

Een andere optie is het installeren van een Controlbox. Dit is een kant-en-klare oplossing met stekkers en aansluitingen, wat het installatieproces een stuk eenvoudiger maakt voor degenen die niet wat minder technisch zijn aangelegd, of gewoon op zoek zijn naar een makkelijkere optie.

En tot slot zijn er ook LED-achterlichten beschikbaar met ingebouwde weerstanden, waardoor CANBUS storingen worden voorkomen. Dit is een handige oplossing voor degenen die liever geen gedoe willen hebben met het installeren van extra componenten.

Led breedteverlichting essentieel voor jou aanhanger

Naast LED achterlichten is de breedteverlichting ook essentieel voor jou aanhanger, vooral bij brede aanhangwagens. Deze verlichting, verplicht voor aanhangers breder dan 160 cm, bestaat uit rode lichten aan de achterzijde en witte aan de voorzijde. Markeringslichten zoals LED-breedtelampen vergroten de zichtbaarheid aanzienlijk, waardoor de verkeersveiligheid wordt verhoogd. 

Ben je toe aan nieuwe breedteverlichting of mist dit nog op jou aanhanger kijk dan bijvoorbeeld naar de Aspock Flexipoint LED, die niet alleen een uitstekende lichtkwaliteit biedt maar ook waterdicht is en gemakkelijk te installeren met een speciale connector.

Conclusie kies de juiste verlichting voor jou aanhanger

Heb je nog steeds vragen over led-achterlichten of led breedteverlichting? Of zit je in dubio over welke verlichting je nu eigenlijk moet kiezen? Aarzel niet om contact op te nemen met de klantenservice van Aanhangwagendirect.nl voor advies en een breed aanbod aan spatborden.

Share