De voordelen van flexwerken

De voordelen van flexwerken

De dagelijkse routine van 9 tot 5 werken is niet meer van deze tijd, veel werknemers en werkgevers kiezen voor een flexibele indeling van de werkdag. Zorgt flexibel ondernemen voor betere resultaten? En wat zijn nou eigenlijk de voordelen?

Op je eigen plek

Even lekker thuis je e-mails bekijken en je documentatie bewerken op de laptop of pc is een van de grote voordelen van flexwerken. Dit kan heerlijk zijn als je in alle rust wilt werken zonder allerlei collega’s om je heen met een radio aan en andere stoorzenders. Je hebt alles bij de hand wat je nodig hebt en kunt makkelijk digitaal werken omdat je via een VPN verbinding kunt inloggen op het bedrijfsnetwerk om zo data te delen en te bewerken.

Je eigen tijden

Door te flexwerken zit je niet vast aan allerlei uren waar je aan moet voldoen. Je kunt zelf bepalen of je bijvoorbeeld om 7 uur begint of om 10 uur. Zo kan je ook makkelijk naar andere afspraken zonder dat je gehaast eerder naar huis moet gaan. Bijvoorbeeld kinderen naar school brengen wordt nu ook een stuk makkelijker gemaakt. Hierdoor verminder je ook de stressmomenten en kan je je beter concentreren op je werkzaamheden.

Efficiënt

Hoewel het niet bij alle sectoren van toepassing is, is het flexwerken erg efficiënt. Je bent tenslotte geen tijd kwijt aan het rijden in files. Daarbij het steeds drukker wordt op de Nederlandse wegen, kan dat een enorme verademing zijn. Het kan je zo al enkele uren per dag van jouw vrije tijd schelen en uiteraard brandstof- en treinkosten. Ook slecht weer kan dus niet je dag meer bepalen, daar kijk je lachend naar vanuit je eigen werkkamer thuis.

Kosten

Wanneer werknemers thuis digitaal werken, scheelt dat ook voor het bedrijf aan extra kosten die het anders kwijt zou zijn. Denk daarbij aan computers, telefoons, extra aansluitingen en bureaus die normaal geplaatst moeten worden. En uiteraard zijn dus ook de stroomkosten lager. Ook zijn de schoonmaakkosten een stuk lager als er minder oppervlaktes schoongemaakt te hoeven worden. Thuis kan je gewoon op je eigen netwerk alle handelen uitvoeren die je normaal op het werk zou doen. Afhankelijk van het bedrijfstype kan flexibel ondernemen dus veel opleveren.

Share