Alles wat je moet weten over de VCA cursus E-learning

Alles wat je moet weten over de VCA cursus E-learning

Wil je de VCA cursus E-learning gaan doen? Dan ben je voornamelijk op zoek naar een cursus die je in jouw vrije tijd kunt gaan doen. Hiermee kun je namelijk zelf bepalen wanneer je gaat zitten voor de studie. Je moet dan wel goed gaan kijken naar de verschillende specialisten die de cursus op deze manier aanbieden. Een van de specialisten die dit doet, is In1KeerVCA. Maar wat houdt de cursus precies in en hoe zorg je ervoor dat je ook kunt gaan slagen voor het examen? Onderstaande informatie legt het jou uit. 

Met de VCA cursus E-learning bepaal je het tempo 

Met de VCA cursus E-learning krijg je alles te weten over veiligheid, gezondheid en milieu. Je moet alles te weten komen over de basisveiligheid van aannemers, zodat je de werkzaamheden op een goede manier uit kunt gaan voeren. In tegenstelling tot de andere cursussen die aangeboden worden, bepaal je hier echter zelf het tempo waarin je gaat studeren. Hierdoor heb je meer vrijheid, terwijl je aan het einde van de rit wel dezelfde onderwerpen hebt behandeld. Dit is bijvoorbeeld een goede keuze wanneer je een carrièreswitch wilt gaan maken. Je moet dan immers naast jouw baan gaan leren. 

Het voorbereiden en uitvoeren van de werkzaamheden 

Er worden verschillende onderwerpen besproken binnen de VCA cursus E-learning. Zo wordt er in eerste instantie aandacht besteed aan het voorbereiden, bespreken en inspecteren van de werkzaamheden. Hierin zie je vaak al welke situaties gevaarlijk kunnen worden, zodat er een plan kan worden opgesteld. Daarna ga je door naar het uitvoeren van de werkzaamheden. Ook hierbij moet het altijd veilig verlopen, wat alleen kan als jij weet wat je moet gaan doen en volgens het plan gaat werken dat is opgesteld in de voorbereiding. 

Gevaren herkennen en voorkomen 

Nadat je weet hoe de werkzaamheden uitgevoerd moeten worden ga je bij de VCA cursus E-learning door naar het herkennen van gevaren en het voorkomen hiervan. Je moet immers op alles voorbereid zijn als je in de bouw werkt of op een andere werkplaats bent. Uiteindelijk kun je hiermee ernstige ongelukken gaan voorkomen en jouw collega’s ook in veiligheid brengen. Voorkomen is immers altijd beter dan genezen en je kunt tegelijkertijd ook zorgen dat je direct bij kunt gaan springen als er iets op de werkvloer gebeurt. Je hebt immers geleerd hoe je dit allemaal kunt doen. 

Goed voorbereid naar het examen gaan 

Met de VCA cursus E-learning van In1keerVCA word je helemaal klaargestoomd voor het examen. Doordat je zelf het tempo bepaalt, kun je ook zelf het examen in gaan plannen. Zo weet je zeker dat het jou gaat lukken en kun je de vragen eenvoudiger gaan beantwoorden. Je moet uiteindelijk 65 procent van de vragen goed beantwoord hebben om een voldoende te hebben en het pasje in handen te krijgen. Zorg daarom dat je alle theorie goed in je op gaat nemen en maak het voor jezelf mogelijk om ook weer veilig de werkplaats op te kunnen gaan. 

Share