Aandachtspunten bij het verzenden van pakketten

Aandachtspunten bij het verzenden van pakketten

Bij het verzenden van pakketten komt heel wat kijken. Bedrijven die dag in dag uit producten verzenden, kunnen dit ongetwijfeld beamen. Kom je net kijken binnen deze branche? Dan wil je niet dat je de mist in gaat met de verzending. Toch gebeurt dit regelmatig. Dit komt voornamelijk doordat sommige bedrijven niet op de hoogte zijn van alles wat er komt kijken bij pakketten versturen. Weet je ook niet precies hoe dit proces in zijn werk gaat? Dan ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst zetten wij namelijk een aantal aandachtspunten bij het verzenden van pakketten op een rijtje.

Brievenbus- of pakketpost?

Een eerste aandachtspunt is de manier van verzending. Sommige pakketten zijn dusdanig klein dat ze door de brievenbus passen. In dat geval kies je ervoor om het te versturen als brievenbuspost. Waarom? Omdat dit aanzienlijk goedkoper is. Lang niet ieder pakket past echter door de brievenbus. Indien dit ook voor jouw pakket geldt, laat je deze verzenden door een vervoerder.

Geef het gewicht goed door

Indien jouw pakket verzonden wordt met de pakketpost, is het gewicht van een pakje belangrijk. Op basis van het gewicht valt een pakje namelijk in een bepaalde categorie. Geef dit nauwkeurig door. Een verkeerd gewicht kan namelijk tot een hoge toeslag leiden. Weeg een pakket altijd inclusief verpakking en eventueel beschermingsmateriaal.

Zorg voor een goede verpakking

De kosten voor pakketten versturen worden vaak bepaald op basis van het gewicht van de zending. Om te besparen kies je mogelijk voor goedkoop verpakkingsmateriaal. Doe dit echter niet, want hierdoor wordt het product niet goed beschermd. Mogelijk arriveert hij met schade op de plek van bestemming en dat wil je voorkomen.

Nationaal of internationaal?

Sommige webshops hebben afnemers in binnen- en buitenland. Indien dit ook voor jou geldt, moet je rekening houden met verschillende tarieven voor de verzending. Logischerwijs is verzending naar het buitenland duurder dan verzending binnen Nederland. Verzend je internationaal? Bedenk dan goed hoe je dit aanpakt met verzendkosten.

Individueel of gezamenlijk verzenden?

Wanneer je zo nu en dan alleen kleine zendingen hebt, betaal je hier flink voor. Je kunt besparen op de kosten door samen te werken met andere webshops. Dit kan bijvoorbeeld via Shops United. Hier lift je mee op het pakketvolume dat wordt opgebouwd door ruim 2000 webwinkels. Je bespaart hierdoor vele euro´s op jaarbasis voor wat betreft de verzending van producten.

Share