19 inch kast voor een optimale werkplek

19 inch kast voor een optimale werkplek

Bij de inrichting van een werkplek in uw homeoffice of op kantoor denkt men voornamelijk aan kantoormeubilair. Als je echter een plek wilt creëren die comfortabel en werk bevorderlijk is, zijn er nog een aantal aspecten die van belang zijn. Zo draagt bijvoorbeeld de installatie van een goed werkend netwerk in een 19 inch kast in hoge mate bij aan de gebruiksvriendelijkheid van uw werkplek. 

De grootte van het kantoor is bepalend 

Voor de inrichtingsmogelijkheden van uw kantoor is de grootte van de kantoorruimte uiteraard bepalend. Houd u ook rekening ermee met hoeveel personen u tegelijkertijd gebruik maakt van het kantoor zodat er voor iedereen een eigen werkplek ingericht wordt.

Ruimte voor creatieve ideeën

Creatieve ideeën ontstaan veel sneller als er voldoende ruimte is. Een bureau heeft idealiter een afmeting van 160 x 80 cm zodat er voldoende ruimte is om te werken en te schrijven. Zelfs in het digitale tijdperk, zijn handmatige aantekeningen nog steeds populair. De ideale plek van uw bureau is dicht bij het raam voor voldoende daglicht. Tevens moet er een vaste plek zijn voor een printer, scanner en 19 inch kast voor alle netwerkapparatuur.

Planten voor een positieve sfeer

Een positieve sfeer verhoogt het welzijn en motiveert. In een positieve sfeer werkt men geconcentreerder en effectiever. Planten hebben een grote impact erop hoe men de sfeer in een ruimte ervaart. Bovendien verbeteren ze het binnenklimaat door de lucht voortdurend te ontdoen van schadelijke stoffen. 

Individualiteit versus ‘Clean Desk Policy’

Waar binnen het ene bedrijf werkplekken persoonlijk kunnen ingericht met foto’s, (werk gerelateerde) boeken of andere persoonlijke dingen, wordt er in andere bedrijven volgens de ‘clean desk policy’ gewerkt. Er is voor beide iets te zeggen. Individuele items zijn fijn maar kunnen ook afleidend zijn. Een ‘clean desk’ geeft weinig afleiding en bied de mogelijkheid voor het werken met flexplekken waardoor op kantoren met wisselende werktijden of parttimers, minder werkplekken nodig zijn. Apparatuur die gemeenschappelijk wordt gebruikt, staat op een vaste plek en alle netwerkcomponenten, zoals bijvoorbeeld server en switches worden centraal in een 19 inch kast geplaatst die óf in de kantoorruimte wordt geplaatst of in een aparte serverruimte.

Share