De positieve gevolgen van thuiswerken

De positieve gevolgen van thuiswerken

Thuiswerken gebeurt tegenwoordig op grote schaal en het kent zo zijn voordelen. Waar je normaal gesproken dagelijks met reistijd te maken hebt, kun je nu in alle rust een kop koffie drinken voordat je aan de slag gaat. Je eigen huis is de plek waar jij je thuis voelt. Hier je werkuren doorbrengen, kent daarom meerdere pluspunten.

Productiviteit verhoogt

Op een druk kantoor heb je op meerdere manieren afleiding. Je wordt regelmatig gestoord door collega’s en hun gesprekken brengen je regelmatig uit je concentratie. Wanneer je thuis op een eigen werkplek zit, is die afleiding een stuk kleiner. Hierdoor ben je productiever en beter in staat om je te focussen op het werk dat moet worden gedaan. De kans bestaat dat je met thuiswerk veel meer werk verzet in hetzelfde aantal uren.

Meer vrijheid

Er wordt van je verwacht dat je de gangbare werkuren volmaakt als je thuiswerkt. Toch heb je meer vrijheid om die uren in te vullen. Zo kun je het halen van een kop koffie combineren met het vullen van de wasmachine en heb je meer controle over de invulling van je tijd. Je kunt snel even de kinderen van school halen en samen een broodje met ze eten. Dit hoeft niet ten koste te gaan van je werkuren, want je hebt de vrijheid om net even een half uurtje langer door te werken en zo die ene klus te klaren.

Jezelf bezig houden tijdens een lockdown

De voordelen van thuiswerken tijdens een lockdown houd je alleen in stand als je zorgt voor een goede balans tussen werk en vrije tijd. Jezelf bezig houden tijdens een lockdown is belangrijk. Zorg voor voldoende ontspanning en laat de impact van de lockdown geen vat op je krijgen. Laat werk en privé niet in elkaar overlopen, maar zorg voor een goede scheiding. Door een aparte werkplek te creëren houd je werkuren en vrije tijd goed gescheiden en dat komt je gezondheid ten goede.

Extra vrije tijd

De tijd die je normaal gesproken kwijt bent aan reistijd houd je nu elke dag over. Gebruik deze tijd om een hobby op te pakken of even een wandeling te maken. Dit is goed voor lichaam en geest en helpt om je hoofd even helemaal leeg te maken. Met een goede balans tussen werk en vrije tijd blijft jouw huis gewoon je thuis en dient het daarnaast toevallig als werkplek. Blijf met collega’s in contact door af en toe een berichtje te sturen. Zo blijf je betrokken en altijd op de hoogte.

Share