Stimuleringsregeling Duurzame Energietransitie

Stimuleringsregeling Duurzame Energietransitie

Stimuleringsregeling Duurzame Energietransitie staat ook wel bekend als de SDE++ subsidie. Deze subsidie is bedoeld voor bedrijven en non-profit organisaties die investeren in energieproductieprojecten of  CO2-reducerende technologieën. Lever jij dus een bijdrage aan de emissiereductiedoelstelling door middel van de broeikasgassen te verminderen? Dan is de kans aanwezig dat jij recht hebt op deze subsidie. Meer weten? Je leest hier meer.

Heb je hier recht op?
Er zijn diverse mogelijkheden om voor deze subsidie in aanmerking te komen, namelijk als je een ondernemer, instelling of een non-profitorganisatie bent? Het aanvragen is niet heel moeilijk. Er zijn verschillende momenten van indienen, het moment hangt van het project af. Er zijn namelijk verschillende momenten op basis van bedrag en techniek. Denk goed na over het basisbedrag, want het basisbedrag bepaalt de maximale subsidie die je krijgt per ton bespaarde CO2 –uitstoot. Het basisbedrag is dus cruciaal voor de aanvraag van de SDE subsidie. 

Een subsidie aanvragen?
Wil je de SDE subsidie aanvragen? Dan moet je eerst een proces doorlopen. Heb je nog geen EH erkenning? Dan is dit stap 1. Eherkenning is een soort van DigiD voor bedrijven, je logt op deze manier veilig in bij verschillende overheidsinstanties. Let wel op dat je Eherkenning Niveau 1 moet hebben. Stuur daarna verschillende bijlagen mee, zoals benodigde vergunningen en een haalbaarheidsstudie. Als je dat gedaan hebt kan je aanvraag aanvragen. Dit kan al voordat de subsidie opengaat, je kan je aanvraag namelijk tussentijds opslaan. Hierdoor kan je stapsgewijs makkelijk door de stappen heen.

Een vereiste

Een vereiste is dat je moet aantonen of jouw project haalbaar is, dus wellicht moet je hier een haalbaarheidsstudie voor doen. Dit kun je als bijlage toevoegen, net als de rest van de formulieren. Met deze bijlage geef je aan de hand van een  onderbouwing aan hoe haalbaar jouw project is. De haalbaarheidsstudie is verplicht vanaf een vermogen van 0,5 MW of 500 kWp. 

Vragen?
Heb je nog een vraag of wil je precies weten hoe het allemaal in elkaar steekt? Kijk dan nu bij Hezelburcht. Op de website kun je meer leze over de SDE++ subsidie, maar ook over andere subsidies. Bel gerust eens de specialisten op, want zij hebben antwoord op al jouw vragen en helpen je graag verder. 

Share